Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Kafka Prosess

Dannet: 1984
Splittet: 1987
Fra: Oslo

Hardcoreband fra Oslo, med tilknytning til Blitz, startet i 1984 av Gunnar Nuven (sang) og Nils Aune (gitar) etter oppløsningen av bandet Svart Framtid. Året etter bidro de på samle-EP-en Nå eller aldri sammen med band som Angor Wat, Siste Dagers Helvete og Bannlyst, utgitt på pønklabelen X-port, drevet av blant andre Nuven. Bandet dro på turné sammen med engelske Disorder og Subhumans, og ga ut en splitt-LP med førstnevnte i 1986. I tillegg tok.. Les mer..

Hardcoreband fra Oslo, med tilknytning til Blitz, startet i 1984 av Gunnar Nuven (sang) og Nils Aune (gitar) etter oppløsningen av bandet Svart Framtid. Året etter bidro de på samle-EP-en Nå eller aldri sammen med band som Angor Wat, Siste Dagers Helvete og Bannlyst, utgitt på pønklabelen X-port, drevet av blant andre Nuven. Bandet dro på turné sammen med engelske Disorder og Subhumans, og ga ut en splitt-LP med førstnevnte i 1986. I tillegg tok de turer nedover Europa, på stier Svart Framtid hadde tråkket opp.

Etter at bandet ble oppløst i 1987, var Nuven med på oppstarten av So Much Hate, gitarist Stian Løken ble trommis i Within Range, mens Aune – som parallelt var med i Fire Fæle Fyrer – ble medlem av Raga Rockers. Bassist Fridtjof Benneche var innom Data Morgana (ga ut LP-en En nasjon i sorg i 1988) og trommis Thomas Fosseide (eks Bannlyst) ble med i Stengte Dører i 1990.

Kafka Prosess’ musikalske historie er samlet på den tyskutgitte Ingen fattige, ingen rike – hvor deler av et eventuelt overskudd, i anarkopønkens ånd, skulle gå til støtte av ambulanseinnkjøp i Chiapas i Mexico. Ellers er bandet å høre på samlealbumet Tsjernobilly Boogie (Humbug, 1986).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Fridtjof Benneche Bass
Geir Strand
Gunnar Nuven Vokal
Nils Aune Gitar (1984 - 1987)
Stian Løken Gitar
Thomas Fosseide Trommer

Medvirker på

Amulet
Blessed and Cursed 1993-2007 komponist;tekstforfatter
2007
Diverse artister
Tsjernobilly boogie - Samle-LP - Norsk hardcore band
1987
Diverse Artister
Lov & Orden?
1986