Eksterne lenker

Gjør endringer

Jupedalens Pøbb Ensemble

Dannet: 1998
Fra: Bagn

Showband fra Bagn i Valdres, startet midt på 90-tallet. Selv karakteriserer de musikken sin som traktorrock, og tekstene handler om dagligdagse ting som hjemmebrenning og det å være blakk. Sangene fremføres på usminket valdresdialekt, og gruppen legger ikke skjul på at det ligger mye selvironi og humor på lur i sangene. Jupedalens Pøbb Ensemble består av Inger Lise B. Fossen (vokal), Jan Bragerhaug (gitar, munnspill), Geir Heine Biribakken (gitar, vokal, fløyte), Arne Nygård (gitar, vokal), Erik Onstad (trekkspill, tangenter), Simen Motrøen.. Les mer..

Showband fra Bagn i Valdres, startet midt på 90-tallet. Selv karakteriserer de musikken sin som traktorrock, og tekstene handler om dagligdagse ting som hjemmebrenning og det å være blakk. Sangene fremføres på usminket valdresdialekt, og gruppen legger ikke skjul på at det ligger mye selvironi og humor på lur i sangene.

Jupedalens Pøbb Ensemble består av Inger Lise B. Fossen (vokal), Jan Bragerhaug (gitar, munnspill), Geir Heine Biribakken (gitar, vokal, fløyte), Arne Nygård (gitar, vokal), Erik Onstad (trekkspill, tangenter), Simen Motrøen (perkusjon) og Kristen Stavdal (bass). Det meste av musikken fremføres med akustiske instrumenter, og konsertene er en blanding av seriøst håndverk og kontrollert galskap.

Gruppens første CD, Borte bra men heimebrent (1998), ble innspilt i en stue på Fagernes og utgitt på det private selskapet Norske Dram. Oppfølgeren ble som debuten finansiert og distribuert av gruppen selv. De klarte å selge 7000 eksemplarer til sammen, noe som muliggjorde en tredje CD-innspilling. Jupedalens Pøbb Ensemble er i sitt ess når de får opptre på rakfiskfestivaler og villmarksmesser.

Medlemmer

Arne Nygård Gitar, vokal
Erik Onstad Trekkspill, tangenter
Geir Heine Biribakken Gitar, vokal, fløyte
Inger Lise Bekken Fossen Vokal
Jan Bragerhaug Gitar, munnspill
Kristen Stavdahl Bass
Simen Motrøen Perkusjon