Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Jumbo

Dannet: 1969
Splittet: 1970
Fra: Oslo

Jumbo, dannet i 1969, var en av Norges aller første såkalte supergrupper, faktisk nummer tre i rekka etter Dream og Taboo. Svein Finjarn (gitar, sang) hadde tidligere vært i både The Beatniks og The New Beatnicks, The Vanguards og et par til, og gitaristen Freddy Lindquist hadde vært i de samme gruppene, men til dels på andre tidspunkt. Rytmeseksjonen ble utgjort av Tore Syvertsen (bass) og Leif Jensen (trommer). Begge hadde solid bakgrunn som musikere, men.. Les mer..

Jumbo, dannet i 1969, var en av Norges aller første såkalte supergrupper, faktisk nummer tre i rekka etter Dream og Taboo. Svein Finjarn (gitar, sang) hadde tidligere vært i både The Beatniks og The New Beatnicks, The Vanguards og et par til, og gitaristen Freddy Lindquist hadde vært i de samme gruppene, men til dels på andre tidspunkt. Rytmeseksjonen ble utgjort av Tore Syvertsen (bass) og Leif Jensen (trommer). Begge hadde solid bakgrunn som musikere, men var ikke fullt så kjente som de andre to.

Jumbo lå i hardrock-gata, spilte coverversjoner av band som Led Zeppelin og Deep Purple, i tillegg til at de hadde noen humorlåter med norske tekster. Deres to singler gir et godt bilde på hver av de to stilartene, «UFO» var hardrock, «Wring That Neck» var en tøff Purple-skrevet instrumental, mens «Hjørdis»/«Ta Beina Fatt» var forsøk på være morsomme.

Jumbo kom så langt at de begynte å spille inn et album, men bandet ble oppløst før albumet ble ferdig. Resultatet var at Finjarn og Jensen gjorde resten av arbeidet med platen, som kom ut under navnet Finjarn-Jensen i 1970. Disse to var senere å finne i The New Vanguards. Finjarn og Syvertsen var også med i Fresh Air. Syvertsen ble senere både plateprodusent (blant andre Hilde Heltberg) og manager (Jahn Teigen).

Jumbo backet den tidligere Vanguards-organisten Johnny Day på en solo-singel, «I Want You To Be My Baby» og «Bootleg», sistnevnte ei Creedence Clearwater Revival-låt.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Freddy Lindquist Gitar (1969 - 1970)
Leif Huse Jensen Trommer (1969 - 1970)
Svein Finjarn Gitar, vokal (1969 - 1970)
Tore Syvertsen Bass (1969 - 1970)