Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Jørn Simen Øverli

Født: 1. august 1950
Fra: Oslo

Visesanger, f. 01.08.1950 i Oslo, kjent bl.a. for å ha gjort den russiske sangpoeten Vladimir Vysotskijs viser kjent for et norsk publikum. Fra 1987 har han utrettelig holdt konserter med viser av Vysotskij og andre øst-europeiske kunstnere. Hans Prøysen-tolkninger med Henning Sommerro og KORK fra 1992 skapte furore da de kom ut, men er etter hvert blitt et vesentlig bidrag til forståelsen av Alf Prøysen. Øverli har jobbet mye sammen med Stian Carstensen og Arve Henriksen på mange.. Les mer..

Visesanger, f. 01.08.1950 i Oslo, kjent bl.a. for å ha gjort den russiske sangpoeten Vladimir Vysotskijs viser kjent for et norsk publikum. Fra 1987 har han utrettelig holdt konserter med viser av Vysotskij og andre øst-europeiske kunstnere. Hans Prøysen-tolkninger med Henning Sommerro og KORK fra 1992 skapte furore da de kom ut, men er etter hvert blitt et vesentlig bidrag til forståelsen av Alf Prøysen. Øverli har jobbet mye sammen med Stian Carstensen og Arve Henriksen på mange av sine utgivelser.

I 1984 ga han ut læreboken Gitar for alle, og i 2000 kom biografien Ulvejakten: Vladimir Vysotskij og hans russiske gitarpoesi.

Han har drevet Josefine Viseklubb i Oslo sammen med Lars Klevstrand og Kari Svendsen i en årrekke.