Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Johnny Larssen

Født: 1960
Også kjent som: Vous
Fra: Narvik / Bodø

Postpønkmusiker Johnny Larssen (f. 1960) er opprinnelig fra Narvik hvor han har spilt i band som blant annet Rebus, Slakt og Kriminell Ungdom/Krim U. I februar 1983 flyttet han til Bodø og startet samtidig et soloprosjekt under eget navn. Musikalsk var dette monoton, rytmisk, eksperimentell musikk som vakte oppsikt i industrimusikkmiljøene både nasjonalt og i Europa. På foråret i 1984 ga han ut to kassetter. Den andre av disse var en splittutgivelse med den engelske soundart-artisten .. Les mer..

Postpønkmusiker Johnny Larssen (f. 1960) er opprinnelig fra Narvik hvor han har spilt i band som blant annet Rebus, Slakt og Kriminell Ungdom/Krim U. I februar 1983 flyttet han til Bodø og startet samtidig et soloprosjekt under eget navn.

Musikalsk var dette monoton, rytmisk, eksperimentell musikk som vakte oppsikt i industrimusikkmiljøene både nasjonalt og i Europa. På foråret i 1984 ga han ut to kassetter. Den andre av disse var en splittutgivelse med den engelske soundart-artisten Martin Howard Naylor. Rett etter utgivelsen av den andre kassetten tok han navnet Vous.

Som Vous fikk han med to bidrag på en utgivelse i den tyske samlekassettserien Katacombe. Denne serien viste på mange måter hva som skulle komme av industrimusikk. Internasjonalt vakte disse samlingene en viss oppmerksomhet selv utenfor industrimusikkretser.

I oktober samme år konsertdebuterte han på en Rock Mot Sjøhuset-maratonkonsert på Gimle i Bodø. På denne konserten hadde han med seg Nan Skoglund (synth). Utdrag fra denne konserten finnes på kassettsamleren Rock Mot Sjøhuset. Dette skulle vise seg å være avslutningen på solokarrieren, han har verken utgitt noe eller opptrådt på egen hånd siden.

Larssen begynte på 90-tallet i Bodø i bandet Den Tid...Den Sorg, og har vært med i de utgavene av Slakt som har hatt reunionkonserter på 1990- og 2000-tallet. Han spiller nå i Blaakraft og HumdinGer. Larssen har også vært skribent i fanzinene Gakk og Requiem, og var i en periode redaksjonsmedlem i førstnevnte.

Medlem i

Blaakraft Bass (2007 - )
HumdinGer Bass (2001 - )

Medvirker på

Diverse artister
Tiddelibom (Bodø Rockeklubb 1979-1994)
1994
Diverse artister
Qu'est-ce qu'il y a?
1983