Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Johndoe

Dannet: 1996
Fra: Trondheim

Rockeband etablert i 1996, fra Trondheim. De startet som trio med nypønk på repertoaret, og medlemmer var Øystein Eide (bass), Børge Andreassen (trommer) og Jonas Skybakmoen (sang, gitar). Thomas Ryjord (gitar) ble med i 1997 og på EP-ene Solen-Korridor-Pliktløp-Våken og I kveld (1998). Ryjord forlot bandet i 1999. Som trio ga de ut nok en EP: Explosift! (2000). På denne tiden ble bandet styrket med rockegitaristen Terje «Telecaster» Uv, og Andreassen forlot bandet og ble erstattet med Stian Lundberg. Ambisjonene om.. Les mer..

Rockeband etablert i 1996, fra Trondheim. De startet som trio med nypønk på repertoaret, og medlemmer var Øystein Eide (bass), Børge Andreassen (trommer) og Jonas Skybakmoen (sang, gitar). Thomas Ryjord (gitar) ble med i 1997 og på EP-ene Solen-Korridor-Pliktløp-Våken og I kveld (1998). Ryjord forlot bandet i 1999. Som trio ga de ut nok en EP: Explosift! (2000). På denne tiden ble bandet styrket med rockegitaristen Terje «Telecaster» Uv, og Andreassen forlot bandet og ble erstattet med Stian Lundberg.

Ambisjonene om å spille energisk pønka rock med norske tekster nedfelte seg i EP-en Rastløs rock’n’roll (2002), og sommeren gikk med til mye klubb- og festivalspilling. Debutplaten Ja takk til trøbbel (2003) ble Alarm-nominert. Bandet slapp Pyromantikk i 2004 og Dødvinkel i 2006. Johndoe tok deretter en lengre pause, frem til de ga ut to singler i 2013: 'Lengsel (som aldri forsvinn)' og 'Fly og tog og bila'. De ga i mars 2014 ut det nye albumet Slugger. Bandet besto da av Terje Uv, Jonas Skybakmoen, Øystein Eide og Stian Lundberg.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Børge Andreassen Trommer (- 2000)
Jonas Skybakmoen Gitar, vokal
Stian Lundberg Trommer (2001 - )
Terje Uv Gitar (2000 -)
Thomas Ryjord Gitar (1997 - 1999)
Øystein Eide Bass

Medvirker på

Diverse artister
Det beste til meg og mine venner: en hyllest til Joachim Nielsen
2005
Diverse artister
Te Hælvete med aill sammen
2005