Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

John Klemetsen

Født: 19. januar 1938
Død: 31. oktober 2008
Fra: Stavanger

Vokalist og gitarist i Johnny Band, som var et av de mest poplære underholdningsorkestrene i Stavanger-regionen på 1960-tallet. Han ga seg som artist i 1970, samme år som sønnen John ble født. Som manager for sønnen Ole Klemetsen ble han senere et fargerikt innslag i det internasjonale boksemiljøet, der hele familien markerte seg under navnet 'Team Klemetsen'. Senere ble dette navnet også brukt i forbindelse med populære dansekvelder for voksne i Stavanger, først på Scandic, og senere på Altsor... Les mer..

Vokalist og gitarist i Johnny Band, som var et av de mest poplære underholdningsorkestrene i Stavanger-regionen på 1960-tallet. Han ga seg som artist i 1970, samme år som sønnen John ble født. Som manager for sønnen Ole Klemetsen ble han senere et fargerikt innslag i det internasjonale boksemiljøet, der hele familien markerte seg under navnet 'Team Klemetsen'.

Senere ble dette navnet også brukt i forbindelse med populære dansekvelder for voksne i Stavanger, først på Scandic, og senere på Altsor. Her opptrådte John Klemetsen sammen med både John og Ole, nesten frem til han døde i august 2008. I 2011 satte Rogaland teater opp forestillingen 'Fighterhjerte', der Roar Kjølv Jenssen fremstilte ham på scenen. Klemetsen var også selv bokser, og deltok to ganger i NM. Han engasjerte seg dessuten i Landsorganisasjonen for Romanifolket og Foreningen Romanifolkets Kystkultur.

Det nære forholdet mellom faren og sønnene er skildret i dokumentarfilmen 'Blod & Ære', som på engelsk fikk tittelen 'Big John'. Den vant Amanda for beste dokumentar i 2008, samme år som John Klemetsen døde.

Medlem i

Johnny Band Vokal

Medvirker på

Torry Enghs
På oppfordring 2 utøver
1991