Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

John Erik Kaada

Født: 28. juli 1975
Fra: Stavanger / Oslo

Popartist og filmkomponist fra Stavanger, f. 28.7.1975. Kaada begynte tidlig å spille en krysning av rock og småhysterisk jazz i bandet Buzz Aldrin Band og startet på 90-tallet opp den kaotiske rocketruppen Cloroform. I 2001 debuterte Kaada som soloartist med Thank You For Giving Me Your Valuable Time; en skakk popplate med fengende melodier, detaljert lydbilde og sviskete tematikk. Platen ble nominert til Spellemannprisen og ble tildelt Alarmprisen for årets video for musikkvideoen til «No You Don’t». På grunn av.. Les mer..

Popartist og filmkomponist fra Stavanger, f. 28.7.1975. Kaada begynte tidlig å spille en krysning av rock og småhysterisk jazz i bandet Buzz Aldrin Band og startet på 90-tallet opp den kaotiske rocketruppen Cloroform.

I 2001 debuterte Kaada som soloartist med Thank You For Giving Me Your Valuable Time; en skakk popplate med fengende melodier, detaljert lydbilde og sviskete tematikk. Platen ble nominert til Spellemannprisen og ble tildelt Alarmprisen for årets video for musikkvideoen til «No You Don’t». På grunn av trange tider i platebransjen måtte EMI i 2002 rense sin artiststall, noe som innebar at Kaada mistet sin avtale med plateselskapet. Dette førte imidlertid bare til at Kaada fritt frem kunne takke ja til en, i norsk sammenheng, oppsiktsvekkende platekontrakt: John Erik Kaada ble oppsøkt av Mike Patton fra det legendariske rockebandet Faith No More, som ønsket å knytte Kaada til sin egen label Ipecac. Ipecac har en høy stjerne i musikkmiljøet og er kjent for sin kompromissløse uavhengighet og artister som Fantômas og Melvins. Ipecac utenlandslanserte Thank You For Giving Me Your Valuable Time i 2003.

Tre år etter solodebuten kom en samling vennlige og ukompliserte poplåter kalt MECD. Albumets Beach Boys-aktige melodier, lette refreng og generelle harmoni førte til at Kaada ville gi platen ut på en større og mer tilgjengelig label enn Ipecac, og valget falt på Warner. Til tross for MECDs klassiske poputtrykk, ligger Kaadas særegne og overraskende lydbilde hele tiden murrende i bakgrunnen.

Etter lang tids snakk om et samarbeidsprosjekt mellom Kaada og Patton, kom Romances ut høsten 2004. Platen er inspirert av senromantiske komponister og inneholder stykker skrevet for et ti-manns orkester bestående av death metal-gitarister, to trommeslagere og Mike Patton på vokal.

John Erik Kaada har også gjort seg bemerket som filmkomponist for filmer som Mongoland, Alt om min far og Folk flest bor i Kina. I tillegg har han laget en rekke vignetter for fjernsyn og radio.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Cloroform Vokal, keyboard, sampler
Kaada

Medvirker på

Cloroform
Grrr
2016
Kaada
O' Horten komponist
2008
Kaada
Natural Born Star - Music From the Motion Picture komponist;tekstforfatter;produsent
2007
Cloroform
Clean komponist
2007
Kaada
Music for Moviebikers komponist
2006
Cloroform
Cracked Wide Open
2005
Cloroform
Broken komponist;tekstforfatter
2005
Cloroform
Love you More (Radio Edit) komponist;tekstforfatter
2005
Klaus Hagerup
Markus II - den hypnotiske Markus ; Markus og Julie komponist
2004
Kaada
All-rightr (Radio Edit) komponist;tekstforfatter;produsent
2004
Klaus Hagerup
Markus 1- Markus og rappen / Markus og sporten komponist
2004
Kaada
Romances komponist
2004
Kaada
MECD komponist;tekstforfatter;produsent
2004
Cloroform
Hey you Let's Kiss produsent
2003
Kaada
It's Wonderful to Be a Nerd komponist;tekstforfatter;produsent
2003
Kaada
Thank you for Giving me your Valuable Time komponist;tekstforfatter;produsent
2001
Kaada
Thank you for Giving me your Valuable Time komponist;tekstforfatter;produsent
2001
Kaada
No you Don't komponist;tekstforfatter;produsent
2001
Cloroform
Do the Crawl produsent
2000
Cloroform
Goodthings produsent
2000
Cloroform
All - Scars
1999
Cloroform
Deconstruction komponist
1998