Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Jazzkammer

Dannet: 1998

Støyduo bestående av John Hegre og Lasse Marhaug. Jazzkammer ble dannet etter at Hegre og Marhaug møttes i forbindelse med en albuminnspilling med Deathprod i 1998, og duoen har siden den gang utviklet seg til å bli en av de fremste eksponentene for norsk elektronisk støy. En leken og fri eksperimentering med støy, stillhet, cut-ups og auditiv energi ligger til grunn for Jazzkammers musikalske uttrykk. Deres første langspiller Timex (1999) veksler mellom knitring, overraskende lydklipp, lavmælte støypartier og ambient,.. Les mer..

Støyduo bestående av John Hegre og Lasse Marhaug. Jazzkammer ble dannet etter at Hegre og Marhaug møttes i forbindelse med en albuminnspilling med Deathprod i 1998, og duoen har siden den gang utviklet seg til å bli en av de fremste eksponentene for norsk elektronisk støy.

En leken og fri eksperimentering med støy, stillhet, cut-ups og auditiv energi ligger til grunn for Jazzkammers musikalske uttrykk. Deres første langspiller Timex (1999) veksler mellom knitring, overraskende lydklipp, lavmælte støypartier og ambient, mens platen Pancakes fra 2002 for alvor utforsker potensialet i musikk så lavmælt og pulserende at det nesten må kalles stillhet.

I 2000 kom lydcollagealbumet Hot Action Sexy Karaoke ut på amerikanske Ground Fault, med en eklektisk blanding av ekstrem støy, banjosamples og lydklipp fra pornofilmer. På remixplaten Rolex fra 2001 bearbeider artister som Thurston Moore, Maja Ratkje og Merzbow tidligere stykker av Jazzkammer.

Jazzkammer har gjort en rekke spillejobber i utlandet, blant annet på Sonar-festivalen i Spania og på den norske ambassaden i Tokyo. Live tilbyr duoen som oftest et nådeløst øs av støy, noe som gjør en Jazzkammer-konsert til en fysisk opplevelse.

John Hegre spiller for øvrig i Kaptein Kaliber, Der Brief Trio og Brutal Satan Quartet, mens Lasse Marhaug har gitt ut flere soloalbum i tillegg til å dukke opp i prosjekter som DEL og The Sleazy Listeners.

Utgivelser (singel/EP)

Jazzkammer
Turntable Surface Fireball 2
2001