Gjør endringer

January

Dannet: 1976
Splittet: 1982
Fra: Sortland

Popgruppe fra Sortland, startet i 1976 og oppløst tidlig på 80-tallet. January var en popgruppe som spilte like deler rock, soul og dansemusikk. De valgte å satse på en tilværelse som heltidsmusikere fra 1978, og fikk platekontrakt med CBS året etter. Kristian Lindeman var produsent på den første LP-en, der repertoaret besto av kjente, utenlandske slagere med norske tekster. Besetningen var på denne tiden Marith Endresen (vokal), Terje Mårstad (vokal), Lars Petter Dahl (gitar, vokal), Kolbjørn Karlsen (tangenter,.. Les mer..

Popgruppe fra Sortland, startet i 1976 og oppløst tidlig på 80-tallet. January var en popgruppe som spilte like deler rock, soul og dansemusikk. De valgte å satse på en tilværelse som heltidsmusikere fra 1978, og fikk platekontrakt med CBS året etter. Kristian Lindeman var produsent på den første LP-en, der repertoaret besto av kjente, utenlandske slagere med norske tekster. Besetningen var på denne tiden Marith Endresen (vokal), Terje Mårstad (vokal), Lars Petter Dahl (gitar, vokal), Kolbjørn Karlsen (tangenter, gitar), Trond Hansen (bass) og Ørjan Dahl (trommer).

I løpet av 1980 jobbet January frem en egen identitet gjennom egne komposisjoner. Samtidig kom Tommy Stensrud (tangenter, vokal) med som erstatter for avhoppende Mårstad. Gruppen skrev kontrakt med det nystartede Sheeba Records og ga ut Kraftzalve (1981), hvorfra «Mamma Norge» ble en hit. Produsenter var Ola Johansen og Atle Helgestad. Gruppens tredje LP ble innspilt med Roger Valstad som medprodusent. January hadde på denne tiden fått fotfeste også i Sverige, og låter fra de to LP-ene Kraftzalve og Troll i eske (1982) fikk svenske tekster og ble utgitt på en spesialplate for det svenske markedet.

Styrken til January lå i vokalist Marith Endresen, som var utstyrt med en kraftig sangstemme og en tøff utstråling. Etter at January ble oppløst, dro Endresen tilbake til hjemtraktene. Hun bar på en gammel drøm om å være med i et bluesband, og etter å ha jobbet med norsk/svenske Chris At The Moment i noen år, så Marith Endresen Band dagens lys tidlig på 90-tallet. Hun kalles også Nord-Norges souldronning.

Medlemmer

Kolbjørn Karlsen Tangenter, gitar
Lars Petter Dahl Gitar, vokal
Marith Endresen Vokal
Terje Mårstad Vokal ( - 1980)
Tommy Stensrud Vokal (1980 - )
Trond Hansen Bass
Ørjan Dahl Trommer