Gjør endringer

Jan Øvland

Født: 24. mai 1958
Også kjent som: Jan Ovland
Fra: Gjøvik

BIO, ført i pennen av ToNicoMediaDesign - Jan Øvland ( Jan Ovland,abroad ) 24. mai 1958 - Gjøvik/NORGE vokalist ( tidligere gitarist ) og låtskriver med 10 års turnering på baken her hjemme og store deler av Europa. ► Jan har i en 2 års periode bodd i London og livnærte seg da som musiker (One2Many). Han har også bodd en tid i Nashville, Tennessee . Over en periode på 30 år har han, litt av og på, også jobbet som.. Les mer..

BIO, ført i pennen av ToNicoMediaDesign -
Jan Øvland ( Jan Ovland,abroad ) 24. mai 1958 - Gjøvik/NORGE vokalist ( tidligere gitarist ) og låtskriver med 10 års turnering på baken her hjemme og store deler av Europa.
► Jan har i en 2 års periode bodd i London og livnærte seg da som musiker (One2Many). Han har også bodd en tid i Nashville, Tennessee . Over en periode på 30 år har han, litt av og på, også jobbet som vokalist og låtskriver for det amerikanske markedet. Som den filantrop han er , jobber han ut i fra følgende grunntanke/slagord; «Never Forget Your Dreams – Ever ! ».
- Det hele startet imidlertid i 1983,med utgivelsen, 'Fristedet/Jan Øvland synger Dagny Tande Lid',hun lyriker og botanisk tegner,Jan musiker med ønske om og tonsette hennes lyrikk.Ved siden av utgivelsen,i samarbeid med Aschehougs Forlag,ble det konserter en rekke steder,bl.a. på Club7 i Oslo,https://soundcloud.com/janovland/landr-tonernotes https://soundcloud.com/janovland/natten-for-dagen-twilight
► «Norsk Visetrio» besøkte UNIFIL Lebanon - 84, så videre til Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankrike, Portugal og Spania. Trioen var på fem USA turneer og hadde mange spillejobber her hjemme. Trioen var en av landets mest aktive grupper på 80 tallet. https://www.rockipedia.no/artister/norsk_visetrio-78677/ Norsk Visetrio besto av Odd Erik Hagen - sang, Tore Øvland (bror til Jan) - sang og gitar og Jan på gitar og sang. Jan forlot trioen i 1986,til fordel for One2Many.
► «One 2 Many» med Dag Kolsrud i spissen, ble stort i norsk pophistorie med utgivelsen av låten 'Downtown' ( Øvland/Kolsrud ) i 1988. 1. plass på VG-lista og i tillegg en stor hit i USA med 37. plass på Billboard i 1989.
● Det som kanskje er mindre kjent , er forhistorien til dette bandet. I tillegg til Dag Kolsrud i den første versjonen av One 2 Many - Astrid Graasvoll på hovedvokal, gitaristen Jan Gisle 'Gissern' Ytterdal, bassisten Ingar Amlien, trommeslageren Gordon Fjeld, keyboardisten Dag Veidal, og gitaristen Jan Øvland. Øvland og Dag K. , hadde spilt sammen tidligere i ungdomstiden i bandet «Response».
● I tidligere band «Dark Side» var det keyboardisten Dag Veidal som skrev låtene som dette bandet spilte,men Jan Øvland hadde med en og annen 'slenger', her også - låter som Dag Kolsrud fattet interesse for. Allerede på dette tidspunktet hadde de to skrevet låter som senere kom til å bli kjent som One 2 Many sin 'Downtown'. Jan Øvland (fra Oppland arbeiderblad): - 'Downtown' var i utgangspunktet en helt annen type låt. Det var en grå rockelåt litt i Ry Cooder-land som jeg opprinnelig skrev for bandet Dark Side og het egentlig 'Center Of My Dream'.'. Låten ble en del omskrevet av Dag Kolsrud , med både stikk og refreng + full produksjon og ble presenter utad som en låt av «One 2 Many». Som opphavsmann på hitlåta 'Downtown' har Øvland tjent royalties, noe han selvfølgelig er god fornøyd med i ettertid. http://www.musikalske.net/one_2_many/one_2_many.htm
- Etter at han kom tilbake fra London,sto den akkustiske trioen The Blue Café for tur - ( Lars Endrerud - fretless bass,Jan Øvland - vokal og gitar,Roy Nikolaisen - flygelhorn og trompet )
Låtene var her av Øvland/musikk & O.E.Hagen tekster. https://www.linkedin.com/pulse/blue-cafea-folk-jazz-trio-out-norway-jan-ovland?trk=mp-reader-card https://www.rockipedia.no/artister/the_blue_cafe´-34073/
► Jan Øvland har senere fortsatt som musiker og låtskriver for artister som Eli Kristin Hanssveen, Tina Lie, og som medlem av bandet «The Blue Café ». Han har også gitt ut låter som soloartist. I januar 1987 var han utfordrer på Norsktoppen med 'Min by ' ( A Heart In New York /Gallagher and Lyle til norsk ved Odd Erik Hagen ) ' I 1993 tok den skapende musiker karrieren slutt,grunnet sykdom (MS). Jan fortsatte,imidlertid ,som vokalist i trioen Moody Tunes (Hedløv/Øvland7Fodnestøl) og deretter i Pub duoen,To Gode Naboer,sammen med Bror Skog . ( 5 års intens herjing,her - der og overalt :) ) I øyeblikket (2017),er han fullt opptatt med sitt seneste 'stunt' , YELLOW CAR ,låta om de gule drosjene i New York ¨and elsewhere¨. https://www.youtube.com/watch?v=jdNjqN_7tXs http://www.mynytaxi.com/yellow-car-by-jan-ovland/#.WSQvjrgqCt8
https://www.taxifarefinder.com/newsroom/2015/12/11/yellow-car-a-taxi-music-video/

Medlem i

Norsk Visetrio Gitar/sang + låtskriver
One 2 Many Låtskriver
The Blue Cafe´ Gitar/sang/låtskriver

Medvirker på

Tina Lie
He Tickles My Fancy
2005
Mai Britt Normann
Wonderland
1993
Oceans Apart
Blue Line
1993
The Blue Cafe´
SHADOWLAND
1990
One 2 Many
Mirror komponist;tekstforfatter
1988
One 2 Many
Downtown komponist;tekstforfatter
1988
One 2 Many
Another Man komponist;tekstforfatter
1988
Norsk Visetrio
Kom imot meg
1986