Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Jan Lie

Fra: Oslo

Trommeslager, sanger og pianist fra Oslo, som i 1968 ga ut solosingelen ”Distant love / It's you I'm thinking of” på Triola, der han selv hadde skrevet begge sangene. Han hadde tidligere vært med i Public Enemies, som var en av de helt sentrale rhythm’n’blues-gruppene i Norge på 60-tallet. Jan Lie startet tidlig som trommeslager, og fikk alt i 1961 en fin tredjeplass i klassen for solister i Norgesmesterskapet i Jazz. Da Public Enemies ble oppløst i 1967,.. Les mer..

Trommeslager, sanger og pianist fra Oslo, som i 1968 ga ut solosingelen ”Distant love / It's you I'm thinking of” på Triola, der han selv hadde skrevet begge sangene. Han hadde tidligere vært med i Public Enemies, som var en av de helt sentrale rhythm’n’blues-gruppene i Norge på 60-tallet. Jan Lie startet tidlig som trommeslager, og fikk alt i 1961 en fin tredjeplass i klassen for solister i Norgesmesterskapet i Jazz.

Da Public Enemies ble oppløst i 1967, gikk Lie først videre til The Prophets, som ikke fikk spilt inn noe på plate. Han var også med i Club 7 Explosion, som var storbandet til Club 7 på denne tiden. Senere ble det opptredener med The Band No Name, en gruppe med mange veteraner fra den norske musikkscenen på 60-tallet, ledet av rhythm’n’blues-sangeren Earl Wilson. The Band No Name spilte musikk som var inspirert av soul, latin og afro-jazz, og har i nyere tid fått utgitt opptak som opprinnelig ble spilt inn for NRK. Her spilte Jan Lie piano.

I 1977 ble Jan Lie med i Bryggerigangen Bluesband, som først medvirket på samleplaten Club 7 15 år: 1963-1978, et live-album spilt inn i august 1978. I 1979 kom debut-LP-en Blått brygg. Bandet spilte mye på klubber rundt om i Oslo, i tillegg til festivaler rundt om i landet. I oktober 1980 var de også gjenstand for et større dokumentarprogram hos NRK, der vi bl.a. ser dem live fra scenen på Hot House. I 1982 oppnådde sangen 'Tannverken til Jan Lie' en andreplass på Norsktoppen.

I 1985 kom Jan Lie med sin første og eneste solo-LP, Jan Lies glasshus, der han tok seg av sang, kor, piano og perkusjon. Andre musikere på den blues-inspirerte platen var Arne Dekes, Unni Christiansen, Paolo Vinaccia, Nipe Nyrén og Vidar Johansen. Albumet kom ut på det egne selskapet Jalirec, og ble trykket i 1000 eksemplarer.

I første halvdel av 90-tallet var Jan Lie bl.a. sanger og trommeslager i Just Friends, samtidig som han hadde begynt å livnære seg som drosjesjåfør. Han døde i en trafikkulykke høsten 1993.

Medlem i

Bryggerigangen Bluesband Trommer
Public Enemies Trommer

Utgivelser (singel/EP)

Jan Lie
Distant love / It's you I'm thinking of
1968

Medvirker på

Patey's Pipe
As Years Pass By komponist;tekstforfatter
2009
Bryggerigangen Bluesband
Så dritkult komponist;tekstforfatter
1997
Bryggerigangen Bluesband
Kald Pils - Hett Brygg musiker
1991
Bryggerigangen Bluesband
Nattelivet / Tannverk komponist;tekstforfatter
1981
Bryggerigangen Bluesband
Blått Brygg komponist
1979
Diverse artister
Club 7 15 år 1963-1978
1978
Public Enemies
From Public Enemies Without Love utøver
1966