Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Jan Borseths

Dannet: 1974
Også kjent som: Jan Borseths orkester + Jan Borseths gammeldansorkester

Danseorkester, startet i 1974 i Selbu, ledet av Jan Borseth (trekkspill, vokal) f. 5.4.1947 i Selbu. Borseth begynte å spille til dans i 1962, og har så langt i karrieren opptrådt på mer enn 3000 dansefester. Han er sønn av spellemannen Arne Borseth, og har vært nominert to ganger til Spellemannprisen. I sin tidlige platekarriere konsentrerte Borseth seg om gammeldans og folkemusikk. Jan Borseths gammeldansorkester debuterte på plate i 1975. Thore Skogman var en.. Les mer..

Danseorkester, startet i 1974 i Selbu, ledet av Jan Borseth (trekkspill, vokal) f. 5.4.1947 i Selbu. Borseth begynte å spille til dans i 1962, og har så langt i karrieren opptrådt på mer enn 3000 dansefester. Han er sønn av spellemannen Arne Borseth, og har vært nominert to ganger til Spellemannprisen.

I sin tidlige platekarriere konsentrerte Borseth seg om gammeldans og folkemusikk. Jan Borseths gammeldansorkester debuterte på plate i 1975. Thore Skogman var en av mange veteraner som ble begeistret for orkesteret, og han komponerte en rekke sanger sammen med Borseth. På 80-tallet laget de dessuten to LP-er sammen. Orkesteret fikk også utgitt en LP i USA i regi av Sons Of Norway.

Navnet på gruppen ble forkortet til Jan Borseths orkester i 1983, og gruppens repertoar utvidet seg gradvis til å inkludere også moderne swing og lettere popmelodier. Selv kalte de det «blainna-dans» eller «swinglender». Fra tidlig på 90-tallet har orkesteret gått under det enkle navnet Jan Borseths. Orkesteret er kjent for sitt brede repertoar, som spenner fra gammeldans til gammelpop og trønderrock. De har også vært nominert til Spellemannprisen og to ganger vært i finalen for Årets danseband i NRK.

Ved siden av sin aktive karriere som spellemann, har Borseth siden 18-årsalderen hatt som livsmotto å arbeide med de svakeste av de svake i samfunnet. Han er leder for et kommunalt arbeidssenter for psykisk utviklingshemmede i Trondheim.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Jan Borseth Trekkspill, sang
Oddbjørn Aasenhus Trekkspill, keyboard
Roy Lønseth Gitar
Vebjørn Moen Sang, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Dansefestivalen Sel 2008
2008
Jan Borseth
Trekkspælle mitt utøver
2007
Diverse artister
Kjent Og Ukjent
2004
Diverse artister
Danseløvens Utvalgte
2003
Diverse artister
La Det Swinge
2002
Diverse artister
Full Fart I Dur Og Moll
2002
Diverse Artister
Trønderkræmmen II -og ainner kræmtoppa
1990
Diverse artister
Trønderkræmmen
1989
Diverse artister
På Jul Med Din Glede
1980