Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Jaa9 & OnklP

Dannet: 2001

Norskspråklige rappere fra Lillehammer. Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien skapte seg et navn som del av hiphop-kollektivet Dirty Oppland via en mengde låter lagt ut på Internett, samt gjesteopptredener på samleplater og mixtapes. Gjestevers på Tungtvanns Påfyll EP (2002) var en døråpner, og førte til at flere fikk ørene opp for duoens særegne humor, frekkhet, unike flyt og kreative ordlek. Sommeren 2003 slapp de Bondegrammatikk – The Mixtape – en såkalt «mixtape» med egne låter og versjoner.. Les mer..

Norskspråklige rappere fra Lillehammer. Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien skapte seg et navn som del av hiphop-kollektivet Dirty Oppland via en mengde låter lagt ut på Internett, samt gjesteopptredener på samleplater og mixtapes.

Gjestevers på Tungtvanns Påfyll EP (2002) var en døråpner, og førte til at flere fikk ørene opp for duoens særegne humor, frekkhet, unike flyt og kreative ordlek.

Sommeren 2003 slapp de Bondegrammatikk – The Mixtape – en såkalt «mixtape» med egne låter og versjoner av utenlandske hits. Den ble den første mixtapen solgt i etablerte platekjeder, og skapte store forventninger til duoen. De sanket inn prisen for beste mixtape på Norwegian Hip Hop Awards i 2004, mens platen i tillegg ble nominert som beste hiphop-album på Alarmprisen 2004.

Gutta takket nei til tilbud fra multinasjonale Sony og EMI til fordel for C+C Records, og høsten 2004 slapp de debutalbumet Sjåre brymæ, som blant annet rommet «Kjendisparty», en låt basert på Dag Spantells «Kjendisfest», og «Stank Ass Hoe pt. 2» med Rune Rudberg.

Senere har de bl.a. gitt ut Sellout (2009), Lasse (2011), Geir (2011) og Diskoteket Er Stengt (2013). Alle albumene har vært innom VG-lista, med en 11. plass for Diskoteket Er Stengt som beste plassering i nyere tid. Også 'Glir forbi' (2009) og 'Partysvenske' ble solide hits.

I 2015 kom et nytt album, etter at OnklP året før hadde opplevd stor suksess som soloartist. Den nye platen het Føkk ferie, og inneholdt bl.a. singelen «Alt på stell». Også i 2014 slapp de nye singler som «For full til å pule» og «Uten grunn».

Medlemmer

Jaa9
OnklP