Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Iren Reppen

Født: 19. desember 1965
Fra: Harstad

Skuespiller, artist, f. 19.12.1965 i Harstad. Etter å ha fullført teaterskolen, jobbet Reppen i flere år på Trøndelag Teater, hvor hun debuterte som Julie i Romeo og Julie. Senere flyttet hun til Oslo og Det Norske Teatret. Hun sang i flere musikaler og var en tur innom jazzen, før platedebuten, Det e hardt å være mainn, som kom i 1995. Svein Gundersen skrev melodiene og produserte den smårocka platen, mens Iren Reppen selv skrev tekstene som handlet om kjønn.. Les mer..

Skuespiller, artist, f. 19.12.1965 i Harstad. Etter å ha fullført teaterskolen, jobbet Reppen i flere år på Trøndelag Teater, hvor hun debuterte som Julie i Romeo og Julie.

Senere flyttet hun til Oslo og Det Norske Teatret. Hun sang i flere musikaler og var en tur innom jazzen, før platedebuten, Det e hardt å være mainn, som kom i 1995.

Svein Gundersen skrev melodiene og produserte den smårocka platen, mens Iren Reppen selv skrev tekstene som handlet om kjønn og kjærlighet. Sangene ble fremført under en forestilling med samme navn som hadde urpremiere under Festspillene i Nord-Norge i 1994. Året etter reiste hun på turné i Nord-Norge, og hun fremførte deretter kabareten på Det Norske Teatret. Platen ble mye spilt på radio, og NRK laget en versjon som ble vist i 1996.

Reppen fulgte opp suksessen med musikalen Det e hardt å være 2. Denne gangen handlet tekstene om ekteskapets mange prøvelser og våre urealistiske forventninger til kjærligheten. Med seg på scenen hadde hun danseren Lars Jacob Holm. Svein Gundersen igjen sto for det melodiske.

Hennes andre album, Nattas prinsesse, ble også iscenesatt som en musikalsk teaterforestilling. Dramatiker Nina Valsø sto bak de mørke tekstene om sårbare mennesker og livet på skyggesiden, og platen ble beskrevet som et lavmælt visepopalbum. Komponist var Frode Fjellheim (Transjoik).

I tillegg til teater og plateutgivelser har Reppen markert seg som frelsesarmésoldaten Nini i NRKs krimserie av samme navn. Hun har også vært programleder for en sommerserie på NRK. I 2001 redigerte hun antologien Nordnorsk temperament, som kom ut på Kagge Forlag. Året etter fikk hennes låt «Kattedame», en renessanse gjennom Harald Eias tolkning «Kattekvinne».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Iren Reppen
Pene menn
1996