Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Intrigue

Dannet: 1989
Fra: Karasjok

Heavyrockband fra Karasjok, kjent for rå gitarriff blandet med tradisjonell joik. Bandet ble etablert i 1989 og har gjennom årene hatt diverse utskiftinger. Sanger Kai Somby er frontfiguren, andre medlemmer er Tore Skoglund (gitar), Knut Bakkevold (gitar), Steve Strømeng (keyboard), Frank Rasmus (bass) og Øyvind Karlsen (trommer). Bandet har tre utgivelser å vise til. Intrigue kom i 1994. EP-en Heavyjoik (2002) solgte til gull, og fullengderen Crossover (2003) gikk også meget godt. På Crossover har.. Les mer..

Heavyrockband fra Karasjok, kjent for rå gitarriff blandet med tradisjonell joik. Bandet ble etablert i 1989 og har gjennom årene hatt diverse utskiftinger. Sanger Kai Somby er frontfiguren, andre medlemmer er Tore Skoglund (gitar), Knut Bakkevold (gitar), Steve Strømeng (keyboard), Frank Rasmus (bass) og Øyvind Karlsen (trommer).

Bandet har tre utgivelser å vise til. Intrigue kom i 1994. EP-en Heavyjoik (2002) solgte til gull, og fullengderen Crossover (2003) gikk også meget godt.

Crossover har de med en låt av karasjokbandet Molotov Coctail, som forulykket på vei hjem fra spillejobb i Russland i 1991, bare en overlevde. På samme CD ærer de også multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää med en låt.

Utgivelsene i 2002 og 2003 er produsert av Ronni Le Tekrø. Han har også spilt med bandet ved flere anledninger, som på Varangerfestivalen i 2002. Intrigue har også vært oppvarmingsband for TNT, blant annet på Rockefeller.

Bandet synger både på samisk og engelsk. Med sin blanding av hardrock og joik har de klart å bygge en musikalsk bro mellom den norske og den samiske befolkningen i Nord-Norge, og de har oppnådd stor popularitet.

Medlemmer

Frank Rasmus Bass
Geir Karikoski Gitar
Kai Somby Vokal
Tore Skoglund Gitar
Øyvind Karlsen Trommer

Utgivelser (album)

Intrigue
Crossover
2003
Intrigue
Intrigue
1994

Utgivelser (singel/EP)

Intrigue
Cappa Nieida
2011
Intrigue
Heavyjoik
2002