Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Insense

Dannet: 1999
Fra: Ski

Innen den hardere delen av rocken er Norge er nok mest kjent for black metal. Insense fra Ski har gått andre veier, og har plassert seg i et landskap der hardcore-påvirkningen er mer tydelig. Gitarist og vokalist Tommy Hjelm var med på å starte bandet i 1999. Insense ga ut sitt debutalbum på det amerikanske selskapet This Dark Reign i 2002. De har senere vært tilknyttet Black Balloon og Indie Recordings her hjemme, mens metal-spesialistene.. Les mer..

Innen den hardere delen av rocken er Norge er nok mest kjent for black metal. Insense fra Ski har gått andre veier, og har plassert seg i et landskap der hardcore-påvirkningen er mer tydelig. Gitarist og vokalist Tommy Hjelm var med på å starte bandet i 1999. Insense ga ut sitt debutalbum på det amerikanske selskapet This Dark Reign i 2002.

De har senere vært tilknyttet Black Balloon og Indie Recordings her hjemme, mens metal-spesialistene Candlelight Records har markedsført dem internasjonalt. På ”Burn In Beautiful Fire” overlot de produksjonen til Daniel Bergstrand, som også har jobbet med In Flames, Meshuggah, Behemoth, Keep Of Kalessin, Dimmu Borgir og El Caco.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Martin Rygge Gitar, koring
Ola S Hana Bass, koring
Tommy Hjelm Gitar, vokal
Truls Haugen Trommer

Utgivelser (singel/EP)

Insense
Gasping for Air
2005

Medvirker på

Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005