Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Ingebrigt Davik

Født: 14. april 1925
Død: 29. januar 1991
Fra: Fjørtoft

Sanger og forfatter, 14.4.1925–29.1.1991, født på Fjørtoft på Møre. Han utdannet seg som lærer på lærerskolen på Hamar, og i 1953 begynte han på Musikkonservatoriet og ble musikkpedagog. Men det var ikke på noen av disse feltene at han skulle bli landskjent, det skjedde via radioprogrammet Barnetimen for de minste (som varte fra 8.40 til 9.00) i 1959, og med den populære fortellingen Det hende i Taremareby. Senere kom fortellingen om Rokke-Gina. Begge disse ble senere oppført som musikkspill på.. Les mer..

Sanger og forfatter, 14.4.1925–29.1.1991, født på Fjørtoft på Møre. Han utdannet seg som lærer på lærerskolen på Hamar, og i 1953 begynte han på Musikkonservatoriet og ble musikkpedagog. Men det var ikke på noen av disse feltene at han skulle bli landskjent, det skjedde via radioprogrammet Barnetimen for de minste (som varte fra 8.40 til 9.00) i 1959, og med den populære fortellingen Det hende i Taremareby. Senere kom fortellingen om Rokke-Gina. Begge disse ble senere oppført som musikkspill på store scener. I 1960 kom også hans første plate Det hende i Taremareby. Platen hadde fengende melodier i nydelige arrangementer, ofte med en helt spesiell melankolsk undertone i musikken.

I 1962 kom album nummer to, med eventyret om Rokke-Gina og eventyret om Kekk-kekk og Kjia på Kjaholmen. En fantasifull serie om livet i Lissomskogen ble servert unge radiolyttere i 1963, som kunne få kjøpt sangene derfra på plate i 1965.

Deretter ble det flere bøker, han laget radio- og TV-programmer, og han kom også med flere plater på markedet, først og fremst med stoff fra Barnetimen for de minste.

Noen av låtene er blitt klassikere, spesielt sangen «Første skuledagen» («Hit eit steg»), som både Trøste & Bære og Elisabeth Andreassen (Bettan) har spilt inn. I 1972 og 1973 spilte han inn to album med Margrethe Munthe-sanger, sammen med Åse Thoresen og barn fra Tonsenhagen skole. Musikken er arrangert av Sigurd Jansen. Hans siste album fra 1980 ble spilt inn med barn fra Munkerud skole i Oslo. En utmerket samling av innspillingene hans ble utgitt på CD i 1998.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.