Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Hurra Torpedo

Dannet: 1992
Fra: Oslo

Kretsen rundt Duplex kom sammen i Oslo i siste halvdel av 80-tallet, da medlemmene i Gartnerlosjen fremdeles var i tenårene. Senere har dette blitt til en lang rekke kjente og ukjente prosjekter, der Bare Eil Band, Black Debbath, The Cumshots, Thulsa Doom, Datsun, Aasen og Reidar Roses Orkester bare er noen. Hurra Torpedo er kjent for å være spille oppsiktsvekkende coverversjoner på hvitevarer, der frysebokser, komfyrer og vaskemaskiner brukes som perkusjonsinstrumenter... Les mer..

Kretsen rundt Duplex kom sammen i Oslo i siste halvdel av 80-tallet, da medlemmene i Gartnerlosjen fremdeles var i tenårene. Senere har dette blitt til en lang rekke kjente og ukjente prosjekter, der Bare Eil Band, Black Debbath, The Cumshots, Thulsa Doom, Datsun, Aasen og Reidar Roses Orkester bare er noen. Hurra Torpedo er kjent for å være spille oppsiktsvekkende coverversjoner på hvitevarer, der frysebokser, komfyrer og vaskemaskiner brukes som perkusjonsinstrumenter.

Hurra Torpedo ble startet i 1992, og fikk fornyet interesse da et klipp fra TV-programmet ”Lille Lørdag” ble lagt ut på YouTube i 2005. Det ble også filmet en liksom-dokumentar om bandet, som i virkeligheten var en reklamekampanje for bilmerket Ford. Bandet reiste på egenhånd rundt i USA, og spilte også en rekke konserter i Europa. De er blitt særlig populære i Øst-Europa, der de bl.a. lagde musikken til en reklamekampanje for hvitevaremerket Okay. I 2010 kom en live-DVD fra Rockefeller i Oslo, og året etter en fotobok om turnéen i USA i 2006.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Aslag Guttormsgaard Gitar, perkusjon
Egil Hegerberg Bass, vokal
Kristopher Schau Perkusjon

Utgivelser (album)

Hurra Torpedo
Kollossus of Makedonia
2006

Medvirker på

Silver
World Against World utøver
2006
Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005