Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

HumdinGer

Dannet: 1998
Fra: Bodø

Bodøband startet høsten 1998 av Jon Hveding (gitar, vokal), Remi Langmo (tangenter) og Nigel Mowles (bass) før de etter en kort stund ble utvidet med Tommen Hveding (gitar, kor). Denne besetningen debuterte på Trones i Beiarn 16. mai 1999. De spilte deretter på en lokalrock på Gimle i Bodø før de ble utvidet med Lars Nicolaysen (trommer, kor). Med ham spilte de sin første konsert på Huset på Myklebostad rett utenfor Bodø i oktober 1999. Musikalsk var de en blanding av.. Les mer..

Bodøband startet høsten 1998 av Jon Hveding (gitar, vokal), Remi Langmo (tangenter) og Nigel Mowles (bass) før de etter en kort stund ble utvidet med Tommen Hveding (gitar, kor). Denne besetningen debuterte på Trones i Beiarn 16. mai 1999. De spilte deretter på en lokalrock på Gimle i Bodø før de ble utvidet med Lars Nicolaysen (trommer, kor).

Med ham spilte de sin første konsert på Huset på Myklebostad rett utenfor Bodø i oktober 1999. Musikalsk var de en blanding av rask pubrock, hardcorepønk og hard metall fra tidlig 80-tall. Blandingen avspeilet de musikalske preferansene til medlemmene, og var med på å gjøre HumdinGers musikk særegen fra første stund.

Etter konserten på Mykelbostad sluttet bassist Mowles og ble erstattet av Jens Hasselberg. Denne utgaven av bandet debuterte på Romjulsrocken på Sinus i Bodø i 1999. Med Hasselberg ble HumdinGers stil mer rendyrket, og tiden som fulgte ble brukt til innspilling av deres første album, samt sporadiske konserter.

Det selvtitulerte debutalbumet ble utgitt på CD-R våren 2000. Låten ”Mushroom Men” havnet på samleplaten Fuckin’ North Pole Punk Rock Collection Vol. 1. Etter at debutalbumet ble utgitt sluttet Langmo, men de resterende fortsatte og spilte sin første konsert uten synth på Bodø HardCore Festival #2 på Sinus 13. november 2000.

Hasselberg sluttet i løpet av sensommeren 2001, og ble erstattet av Johnny Larssen. Den nye besetningen spilte blant annet på Inndyr før de 31. august 2002 spilte på Rognan Roots Festival. Etter festivalen sluttet Jon Hveding. Han ble erstattet av Steven Balmbra (vokal, f. 1954) i mai 2004.

Etter dette var en del folk innom på prøvespilling på syntheziser, men bandet endte opp med å fortsette som kvartett. Dette oppsettet av HumdinGer debuterte på Bodø HardCore Festival #8 på Gimle i Bodø i november 2005. Konserten ble filmet av Thomas Balmbra og utgitt få dager senere som HumdinGer Do Gimle.

8. april 2006 spilte bandet igjen på Sinus, og denne gangen var de utvidet med Jon Hveding som gjestegitarist på de siste låtene. Senere leverte de en konsert i vokalist Balmbras garasje, varmet opp for Death Is Not Glamorous på Gimle i Bodø, og de spilte en klubbkonsert under Parkenfestivalen. En gig på Bodø HardCore Festival #9 måtte avlyses.

Bandet brukte tiden etterpå til å gå i Hunstad Kultursenters studio i Bodø, med Jørgen Holmen som medprodusent. Der spilte de inn minialbumet What You Hear is What You Get som ble gitt ut som en 10” picture disc med den samme musikken vedlagt på en CD-R. Platen ble utgitt på en konsert på Bodø HardCore Festival #10 på Sinus i november 2007.

26. januar 2008 hadde HumdinGer en helaftens konsert på Sinus, som de også omtalte som releaseparty for sitt minialbum. I løpet av våren 2008 ble bandet utvidet med Knut Rudi på gitar. Med ham skulle de spille sin første konsert på Ut av vår hule-festivalen på Fauske 17. juli 2008, men denne konserten ble avlyst.

Jon Hveding, Remi Langmo og Lars Nicolaysen spiller alle fortsatt i PLX 15. Balmbra har et støyprosjekt kalt Balmbrain og har sittet i styret for Bodø Rockeklubb i perioder på 80- og 90-tallet. Hasselberg har spilt i en rekke band i Saltenregionen siden slutten av 1970-tallet. Disse inkluderer for eksempel Black Morning og flere jazzkonstellasjoner sammen med musikere som Bjørn Jenssen (Dance With a Stranger, med mer), Jon Christensen, Jon Eberson og Jan Gunnar Hoff.

Hveding har spilt i mange andre bodøband og spiller nå i Manna. Tidligere har han vært med i osloband som for eksempel Crossbreed og Drunk. Han er fortsatt aktiv i Bøyen Beng, og er også soloartist under navnet Kråka.

Langmo har sammen med Nicolaysen spilt i bodøbandet X-omatic, i tillegg til at han har vært med i flere andre bodøband, deriblant en tidlig utgave av Manna.

Larssen hadde spilt i band som Krim U. og Slakt i Narvik før han flyttet til Bodø. Han hadde soloprosjekter både under eget navn og under pseudonymet Vous. Han har vært med i flere bodøband, og spiller nå i Blaakraft i tillegg til HumdinGer.

Nicolaysen har hatt en lengre karriere med solopunkbandet Skjit-Lars, foruten en rekke andre bodøband og soloprosjekter som inkluderer blant annet Terror for Jesus, Nervøse lidelser, Psykisk tortur og Blaakraft.

Mowles har flyttet tilbake til London hvor han nå spiller i Hero.

Medlemmer

Jens Hasselberg Bass (1999 - 2001)
Johnny Larssen Bass (2001 - )
Jon Hveding Gitar, vokal ( - 2002)
Knut Ø. Rudi Gitar (2008 - )
Lars Nicolaysen Trommer, kor
Nigel Mowles Bass (1998 - 1999)
Remi Langmo Tangenter ( - 2000)
Steven Balmbra Vokal (2004 - )
Tommen Hveding Gitar, kor

Utgivelser (album)

HumdinGer
HumdinGer
2000

Medvirker på

Diverse artister
Fuckin’ North Pole Punk Rock Collection Vol. 1
2000