Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Høst

Dannet: 1972
Splittet: 1980
Også kjent som: Svein, Stig og Johnny + Ice Band
Fra: Askim / Ås / Knapstad

Høst kom fra Askim og Ås, og spilte musikk i den tyngre delen av progrockgata. De sang på norsk og hadde engelske band som Yes og Wishbone Ash som favoritter. Bandet ble startet på begynnelsen av 70-tallet under navnet Svein, Stig og Johnny. Disse tre het henholdsvis Rønning, Berg og Myhre til etternavn og spilte gitar, trommer og bass. Trioen valgte å skifte navn til Høst etter en kort stund, men det var ikke bare der det ble et skifte. Snart.. Les mer..

Høst kom fra Askim og Ås, og spilte musikk i den tyngre delen av progrockgata. De sang på norsk og hadde engelske band som Yes og Wishbone Ash som favoritter. Bandet ble startet på begynnelsen av 70-tallet under navnet Svein, Stig og Johnny. Disse tre het henholdsvis Rønning, Berg og Myhre til etternavn og spilte gitar, trommer og bass.

Trioen valgte å skifte navn til Høst etter en kort stund, men det var ikke bare der det ble et skifte. Snart var det også store utskiftninger i besetningen, og da Høsts debutalbum På sterke vinger (1974) forelå, var det bare Svein Rønning igjen av den opprinnelige trioen. Geir Jahren var kommet inn som vokalist, Bernt Bodahl spilte bass, Lasse Nilsen spilte gitar og Knut Lie slo trommer.

Men Høst skiftet besetning igjen. På album nummer to, Hardt mot hardt! (1976), var det bare Jahren og Bodahl tilbake. Fezza Ellingsen spilte gitar, Halvdan Nedrejord spilte keyboard og Willy Bendiksen slo trommer. Svein Rønning og Knut Lie startet bandet Déjà-Vu i 1975 sammen med blant andre keyboardisten Harald Otterstad, som i 2003 utga boka Sarpepop 1960–1970. Déjà-Vu varte ikke lenge, men de rakk å opptre på tre konserter og å spille inn noen låter på bånd, som ble utgitt på CD-en Between The Leaves i 1995.

Høsts tredje album het Extra!Extra! (1977), og var et samlealbum med låter fra deres to første album pluss noen få tidligere uutgitte spor. Høst skiftet navn til Ice Band på slutten, og inkluderte da også Flax-gitaristen John Hesla.

Noen av musikerne gjorde seg bemerket også etter at Høst ikke var mer. Bendiksen og Hesla var med i Flax, men et par sene Ice Band-medlemmer, Harald og Sven Berg, endte opp i Berg Brothers Band sammen med bl.a. Svein Rønning. Dette bandet utga albumet Berg Brothers Band på New Noise i 1980, og Downtown Tonight på Desperado i 1983.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bernt Bodahl Bass
Fezza Ellingsen Gitar, fløyte (1976 - 1977, nåværende)
Geir Morgan Jahren Vokal, munnspill
Halvdan Nedrejord Orgel, piano, trekkspill (1976 - 1977, nåværende)
Harald Berg
John Hesla Gitar, fløyte, vokal
Johnny Myhre
Knut Ragnar Lie Trommer, vokal (1973 - 1975, nåværende)
Lasse Nilsen Gitar (1973 - 1975, nåværende)
Stig Berg
Svein Rønning Gitar, orgel, moog, piano, fløyte, vokal
Sven Berg
Willy Bendiksen Trommer (1976 - 1977, nåværende)

Utgivelser (singel/EP)

Høst
Stille timer
1988
Høst
Sunday morning / Last trip
1977