Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Honningbarna

Dannet: 2009

Honningbarna fra Kristiansand ble kåret til Årets Urørt-artist i 2011 med sangen ”Borgerskapets utakknemlige sønner”, som var åpningssporet på EPen ”Honningbarna” i 2010. Bandet er åpenbart inspirert av den opprinnelige punkrocken her hjemme, og har markert seg med energiske sceneshow. Vokalist Edvard Valberg spiller også cello, noe som er med på å gi musikken et originalt tilsnitt. Blant de mest populære låtene til Honningbarna er også ”Fuck kunst (dans dans)” og ”Offerdans”, samt Raga Rockers-coveren ”Noen å hate”... Les mer..

Honningbarna fra Kristiansand ble kåret til Årets Urørt-artist i 2011 med sangen ”Borgerskapets utakknemlige sønner”, som var åpningssporet på EPen ”Honningbarna” i 2010. Bandet er åpenbart inspirert av den opprinnelige punkrocken her hjemme, og har markert seg med energiske sceneshow. Vokalist Edvard Valberg spiller også cello, noe som er med på å gi musikken et originalt tilsnitt.

Blant de mest populære låtene til Honningbarna er også ”Fuck kunst (dans dans)” og ”Offerdans”, samt Raga Rockers-coveren ”Noen å hate”. Bandet synger på sørlandsdialekt, noe som slett ikke har hindret dem i å nå utenfor Norges grenser. ”La Alarmane Gå” vant Spellemannprisen for beste rockeplate i 2011. Den opprinnelige trommeslageren Anders Eikås omkom i en bilulykke nyttårsaften 2012, bare 19 år gammel.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Christoffer Trædal Gitar
Edvard Valberg Vokal, cello
Fredrik Justnes Gitar
Lars Emmelthun Bass
Nils Jørgen Nilsen Trommer