Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Highasakite

Fra: Trondheim

Highasakite spiller indiepop i det som omtales som et eget musikalsk landskap. De slapp debutalbumet sitt, All That Floats Will Rain, i februar 2012. Dagbladet var blant de mange som lot seg begeistre, og skrev i sin omtale: 'Her brakdebuterer Highasakite med et album hvor den ene perlen mer vakker og egenartet enn den andre, daler ned fra en hinsides velsignet pophimmel.' Bandet startet da vokalist Håvik og trommeslager Trond Bersu møttes mens de studerte jazz på Jazzkonservatoriet i Trondheim. De.. Les mer..

Highasakite spiller indiepop i det som omtales som et eget musikalsk landskap. De slapp debutalbumet sitt, All That Floats Will Rain, i februar 2012. Dagbladet var blant de mange som lot seg begeistre, og skrev i sin omtale: 'Her brakdebuterer Highasakite med et album hvor den ene perlen mer vakker og egenartet enn den andre, daler ned fra en hinsides velsignet pophimmel.'

Bandet startet da vokalist Håvik og trommeslager Trond Bersu møttes mens de studerte jazz på Jazzkonservatoriet i Trondheim. De startet som en duo, der Håvik også spilte zither. Trond Bersu hadde tidligere spilt i Pelbo, mens Ingrid Helene Håvik kom fra Your Headlights Are On. Etter noen konserter ble Thomas Dahl hentet inn for å produsere og spille bass og gitar, og Øystein Skar ble med på synth.

Highasakite jobbet deretter i seks måneder med det som skulle bli deres debutalbum. De ble kåret til beste nykommer i flere norske magasiner og aviser, og fikk også tre uker på VG-lista, med en 16. plass som beste plassering. Bandet prøvde seg også på det amerikanske markedet med en femspors EP-en kalt In and Out of Weeks, som ble sluppet 5. mars 2013.

Highasakite fikk på nytt svært gode omtaler for albumet Silent Treatment, som kom i februar 2014. Den gikk rett til topps på VG-lista, og markerte et større gjennombrudd for bandet. Nå var også Marte Eberson kommet inn på keyboards. Utgivelsen ble belønnet med terningkast 6 i en rekke aviser.

I april 2015 hadde Silent Treatment ligget hele 62 uker på albumlisten. Den skaffet dem også Spellemannprisen som Årets popgruppe for 2014. I tillegg vant Ingrid Helene Håvik klassen for Komponist, og var dessuten nominert i kategorien Tekstforfatter.

Highasakite har turnert mye, både i Norge og utlandet. De har spilt på norske festivaler som Øya, Hove og Pstereo, samt Iceland Airwaves, Berlin Music Week og Eurosonic. De vant dessuten Bendiksenprisen for 2014, da den ble delt ut for femte gang.

Medlemmer

Ingrid Helene Håvik Vokal, zither, låtskriver
Kristoffer Lo Gitar, perkusjon, flugabone, tuba
Marte Eberson Synth
Thomas Dahl Bass, gitar, produsent
Trond Bersu Trommer