Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Hengsrø Smie

Dannet: 1. januar 2010
Også kjent som: Smia + Hengsrø

Vestfoldbandet Hengsrø Smie er ærlig popmusikk, basert på norske tekster, der låtskriver Kasper Søyland ønsker å bygge bro mellom det urbane og folkelige. Tekstene tar utgangspunkt i den umiddelbare virkeligheten Kasper befinner seg i. Musikalsk ønsker bandet å utforske grensene innenfor et musikalsk univers bestående av 60-, 70- og 80-tallsrock, og et rytmisk og tonalt funk, soul og gospel-lydbilde, krydret med moderne lyd-collage-elementer. Alt knyttes sammen av tidløse popmelodier med allsang-potenisale. Bandet ble startet i Vestfold høsten 2009, og øver.. Les mer..

Vestfoldbandet Hengsrø Smie er ærlig popmusikk, basert på norske tekster, der låtskriver Kasper Søyland ønsker å bygge bro mellom det urbane og folkelige. Tekstene tar utgangspunkt i den umiddelbare virkeligheten Kasper befinner seg i. Musikalsk ønsker bandet å utforske grensene innenfor et musikalsk univers bestående av 60-, 70- og 80-tallsrock, og et rytmisk og tonalt funk, soul og gospel-lydbilde, krydret med moderne lyd-collage-elementer. Alt knyttes sammen av tidløse popmelodier med allsang-potenisale. Bandet ble startet i Vestfold høsten 2009, og øver og spiller inn i studioet Kasper Søyland har etablert i låven, på småbruket der han bor. Søyland har tidligere gitt ut plater med band som boY og Perculator, og har figurert som produsent på flere utgivelser.

Glenn Richard Thomassen, som Søyland spilte med i 'boY', ble med som gitarist i 2013. De to andre musikerne, Jørgen Norheim og Magnus Foss Nilsen trakterer henholdsvis bass og trommer. Kasper lager låter, spiller el-piano og synger. Søylands spillestil er noe han har jobbet mange år med å skape, og med effekter og en stor rørforsterker gjør el-pianoet hans mer enn bare å erstatte gitarlyden live.

Hengsrø Smie gikk ikke over bekken etter vann. Så han kontaktet Hilde Killingdalen i Killing Promotion for å få hjelp til å stake ut kursen. Etter å ha hørt på låtene, både live og innspilt, syns heller ikke hun at det var nødvendig å dra på så mange møter «ut av byen» (Holmestrand), og stiftet plateselskapet BabyGoat Records, der hun ga ut smias første singel «Himmelsprett».

Medlemmer

Glenn Richard Thomassen Gitar
Jørgen Norheim Bass
Kasper Søyland Vokal, keyboards, låtskriver
Magnus Foss Nilsen Trommer

Utgivelser (album)

Hengsrø Smie
Inntil
2017
Hengsrø Smie
Det var nå!
2015