Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Helter Skelter

Dannet: 1984
Fra: Trondheim

Gruppe fra Trondheim som ble dannet i 1984 av Ragnar Wold, Bror Frode Karlsson, Steinar Vikan, Ulf Risnes og Lars Olufsen. Helter Skelter gjorde det bra i flere miljøer i Trondheim og Oslo med sin amerikansk-influerte hardrock, og på midten av 80-tallet ble de av enkelte musikkskribenter utropt til norsk rocks redning. Ulf Risnes, mest kjent som Tre Små Kineseres frontfigur, spilte bass i bandet, og sammen med folk fra Det Elektriske Kjøkken (Wold) og Liliedugg (Vikan.. Les mer..

Gruppe fra Trondheim som ble dannet i 1984 av Ragnar Wold, Bror Frode Karlsson, Steinar Vikan, Ulf Risnes og Lars Olufsen. Helter Skelter gjorde det bra i flere miljøer i Trondheim og Oslo med sin amerikansk-influerte hardrock, og på midten av 80-tallet ble de av enkelte musikkskribenter utropt til norsk rocks redning. Ulf Risnes, mest kjent som Tre Små Kineseres frontfigur, spilte bass i bandet, og sammen med folk fra Det Elektriske Kjøkken (Wold) og Liliedugg (Vikan og Olufsen) hadde de et rimelig straight rockuttrykk, med tekster på engelsk.

I 1986 ga bandet ut singelen Peyote/Hole In My Pocket på Oh Yeah! records. Her er Øystein Hegge med på saksofon.

Helter Skelter gjorde en rekke sterke spillejobber på 80-tallet, og deltok også på noen samlealbum. Åge Aleksandersen hadde såpass tro på bandet at han låste opp Nidaros Studio på nattestid og produserte den første demoen deres gratis. Bandet spilte flittig på Samfundet, Skansen (i regi av Trondheim Rockeklubb) og flere steder i Oslo, og gjennom disse opptredenene opparbeidet de seg et sterkt liverykte.

I 1986 fikk de endelig napp hos det svenske plateselskapet Transmission og ble invitert til Gøteborg for innspilling. Den første dagen de var i studio, 1. mars 1986, ble imidlertid Sveriges statsminister Olof Palme skutt og drept. Produsenten på plata kjente Palme, og var naturlig nok sterkt preget av situasjonen. Da bandet senere på dagen skulle ta pressebilder, brast fotografen i gråt. Hele Sverige fikk en sorgreaksjon, og midt oppe i dette satt Helter Skelter med taper som ennå ikke låt helt bra, og et fellesskap som begynte å gå i oppløsning. Innspillingen ble gitt opp, og bandets karriere ble avsluttet før den egentlig hadde kommet i gang.

Helter Skelter har ved forskjellige anledninger blitt gjenforent, som ved den lille Ringnes-festivalen ved Skotbu i 2003. I forbindelse med at de slapp EP-en Out Of Range, gjorde de også noen spillejobber i 2004, som på Storåsfestivalen og på Skuret i Trondheim. I oktober 2006 spilte de både på Kampen Bistro og Mono i Oslo, og de skal visstnok ha vært i studio den samme høsten.


Utgivelser:

1986

Peyote/Hole In My Pocket (Some People Are Rats SPAR 4), 7´´

“Hole in my pocket” på A Beat Generation (Beat), samle-LP

“Bye bye” på Partyterror vol1 (Norsk plateselskap), samle-LP


1988
“Big Spenders” på Folk & Røvere presenterer His Masters Noise 7002 Riff (Knallsyndikatet ks 030), KZ

1994
“Big Spenders” på Partyterror vol 2 (WAPZ/Progress lskrbk01), samle-CD

1996
Bootleg: Live på Ivar Skaars 40-årsdag
(Helter Skelter, Lilledugg & The Edge (blant annet med Ola By Rise på trommer), CD-R

1999
“Beat my drum” og “Bad Zoot” på split 7" med Lilledugg (Underground Records 014)
(Liliedugg med “Six Minute war”)

Medlemmer

Bror Frode Karlsson Gitar
Lars Olufsen Trommer
Ragnar Wold Vokal
Sola Jonsen Trommer
Steinar Vikan Gitar
Truls Waagø Cello/elektronisk
Ulf Risnes Bass (1984 - 1987, 2003)

Utgivelser (album)

Helter Skelter
Out of Range
2004

Medvirker på

Diverse artister
Live på Ivar Skaars 40-årsdag (bootleg)
1996
Diverse artister
Partyterror vol. 2
1994
Diverse artister
Folk & Røvere presenterer His Masters Noise 7002 Riff
1988
Diverse artister
Partyterror vol. 1
1986
Diverse artister
A Beat Generation
1986