Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Helene Bøksle

Født: 1. april 1981
Fra: Mandal

Folke- og popmusiker fra Frydnes utenfor Mandal. Helene Bøksle opptrådte på scenen for første gang som fireåring, og har siden utviklet seg til å bli en anerkjent folkemusiker med røtter innen både vise- og popsjangeren. Helene Bøksle har skapt sin egen nisje i dagens musikkflora med en sœregen stil. Hennes vokal har blitt en sterk signatur, vakker og vever som den er. Hun definerer sin musikk som en kombinasjon av tradisjonelle nordiske folketoner og popmusikk. Musikalsk henter hun inspirasjon fra folkemusikk.. Les mer..

Folke- og popmusiker fra Frydnes utenfor Mandal. Helene Bøksle opptrådte på scenen for første gang som fireåring, og har siden utviklet seg til å bli en anerkjent folkemusiker med røtter innen både vise- og popsjangeren.

Helene Bøksle har skapt sin egen nisje i dagens musikkflora med en sœregen stil. Hennes vokal har blitt en sterk signatur, vakker og vever som den er. Hun definerer sin musikk som en kombinasjon av tradisjonelle nordiske folketoner og popmusikk. Musikalsk henter hun inspirasjon fra folkemusikk og viser.

Dog er Bøksle kanskje mest kjent for konsertforestillingen Elverhøy, som siden starten i 2005 har blitt en årlig oppsetting i Ravnedalen i Kristiansand. Her viser Bøksle sin kjærlighet for tradisjon og modernitet ved å la et eventyr av H. C. Andersen legge grunnlaget for forestillingen.

Elverhøy var også var navnet på hennes langspilldebut fra 2006, utgitt på Universal Music. Elverhøy høstet mange lovord fra norsk presse, og ble til ved hjelp av musikere fra band som Vamp og Jaga Jazzist. Singelen Natta Vi Har endte opp som den mest spilte låten på radiokanalen P1 samme år, og hun mottok også en nominasjon i kategorien ”Beste Vise” under Spellemannprisen.

Som datter av visesangeren Ivar Bøksle ble Helene tidlig introdusert for folketoner. Allerede i en alder av åtte begynte hun å synge sammen med Anne Karin Kaasa og Jens Grossvold. Interessen for musikk førte også til en parallell karriere innen teater - i 1997 startet hun i Kristiansand Barne- og Ungdomsteater, og hun har siden hatt roller i Vildanden, Privattimen, Trollmannen fra Oz, og på Nationaltheatret i Nattergalen.

I januar 2009 utga Universal Music hennes andre album Morild, som er et samarbeid med folkemusikkgruppen Baltic Crossing.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Diverse artister
Tidenes Beste Juleplate 1
2012
Diverse artister
Tidenes Beste Juleplate 2
2012
Diverse artister
Familiens Julesanger
2012
Jens Gunderssen
Stjerner lyser hvite
2012
Diverse artister
Mitt lille land
2011
Kurt Nilsen
Have Yourself a Merry Little Christmas utøver
2010
LoMsk
Lavrans dotter vokalist
2009
Sidsel
Deilig er jorden
2009
Martin Enger Holm
Martin Enger Holm vokalist
2009
Rein Alexander
Der er et land vokalist
2005