Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Heidi Kvalholm Blåsmo

Født: 22. mai 1973

Heidi har holdt på med musikk hele livet. Hun skriver låter selv, synger, spiller gitar og omtrent alt hun tar i blir til musikk. Det kommer vel ikke som en bombe at Heidi elsker stort sett alt innen musikkens verden. Fra trønderrock til blues, men har også en mykere side som drar henne mot country, pop og klassisk. Hun kommer fra en stor musikkslekt, og startet som en ung pianostudent i en alder av fire år med sin mor som.. Les mer..

Heidi har holdt på med musikk hele livet. Hun skriver låter selv, synger, spiller gitar og omtrent alt hun tar i blir til musikk. Det kommer vel ikke som en bombe at Heidi elsker stort sett alt innen musikkens verden. Fra trønderrock til blues, men har også en mykere side som drar henne mot country, pop og klassisk.

Hun kommer fra en stor musikkslekt, og startet som en ung pianostudent i en alder av fire år med sin mor som musikklærer. Heidi brukte sitt musikalske øre for og lære seg sanger, isteden for noter.

Da hun rundet sin 6-årsdag, begynte hun som fløytist, også med sin mor som lærer. Samme året ble hun aspirant i Orkanger Juniorkorps, der hun var fløytist til hun var 12 år.

Da Heidi ble 11 år gammel, sa hennes oldemor: «Hvis du lærer deg å spille på denne gitaren, får du arve den fra meg». Heidi gikk på et gitarkurs i et halvt år, og hun fikk arve gitaren.

I hennes siste år på barne- og ungdomskolen, begynte hun som vokalist og bassist i sitt første band, 'The Wild Bunch'. Hun ble også med i et Brassband der hun spilte Kornett og var hjelpelærer for småtrinnet (1.-3. klasse) i Kornett/Trompet, til tross for at hun aldri hadde lært seg å spille etter noter.

I voksen alder kan Heidi spille en del instrumenter, men ikke spesielt bra. Derfor bestemmete hun seg for å bli sanger i stedet.

Heidi er kjent for sin magiske stemme, og har rykte for å «synge med hele sjelen». Hun er godt vant med å tolke alt fra Shirley Bassey til Steven Tyler/Aerosmith. Hun har vært solist i gospelkor, flere band og storband. Hun har også vært dirigent for et skolekor, et gospelkor og et blandetkor. Der hun for øvrig satt opp en konsertturné i Nord Norge, 'The phantom of the Blues' - Robert Johnson 100 år, og skrev om mange av Robert Johnsens låter til fult kor. Det ble hennes første møte med blues.

Heidi ble valgt ut av Magne Furuholmen fra verdenskjente bandet A-ha, til å være med på sitt 'Dream Team' i The Voice Norge 2012. Hun tapte duellen med Marianne Penta, men hun gjorde seg godt bemerket i sin alsidighet likevel.

Hun signerte platekontrakt med Nordic Records, og er plateaktuell med sitt blues/rock band Reloaded (2012). Singelen 'I'm freaking reloaded' som kom ut i mai -13, og bandet hadde CD-slipp i august -13.

Et par notater på hennes ønskeliste, er og få synge storheter som «Show must og on» – Queen, og Jan Werner Danielsens tolkning av Johan Sebastian Bach – «Air».

Heidi har fått entret scenen sammen med mange kjente artister i Norges land. Hun har sunget duetter og opptrådt med storheter som Øyvind Blunck, Guri Schanke, Madrugada, Hellbillies, Lisa Stokke, Odd René Andersen, Øivind ”Elg” Elgenes, Grethe Svendsen, Jørn Hoel, Tore Skoglund, Mossa, Finn Arve Sørbøe, Jenny Jenssen og mange flere.

i 2014 fikk hun en datter, og hatt et lite opphold fra musikken. Nå er hun flyttet til Bluesbyen Notodden, og er i full gang med produksjon av nytt album med bandet Reloaded.

Heidis motto innen sang og musikk er: «Ingen ting er umulig!»

Medlem i

Reloaded Vokal (2012-)