Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Gjør endringer

Heidi Hauge

Født: 14. oktober 1967
Fra: Skien

Countrysanger, f. 14.10.1967 i Skien. Heidi Hauge er ansvarlig for en av de store suksesshistoriene i norsk platebransje. Det er sagt at hun sannsynligvis ikke ville fått kontrakt med noen av de store plateselskapene, men hun har likevel klart å bli en av Norges mestselgende plateartister. Hemmeligheten ligger i at hun er en helt vanlig jente som fremfører kjente og kjære countrylåter med ærlig innlevelse. Firebarnsmoren Heidi Hauge er utdannet innen helse- og sosialfag, og arbeidet i Klyve barnehage da hun.. Les mer..

Countrysanger, f. 14.10.1967 i Skien. Heidi Hauge er ansvarlig for en av de store suksesshistoriene i norsk platebransje. Det er sagt at hun sannsynligvis ikke ville fått kontrakt med noen av de store plateselskapene, men hun har likevel klart å bli en av Norges mestselgende plateartister. Hemmeligheten ligger i at hun er en helt vanlig jente som fremfører kjente og kjære countrylåter med ærlig innlevelse.

Firebarnsmoren Heidi Hauge er utdannet innen helse- og sosialfag, og arbeidet i Klyve barnehage da hun for moro skyld begynte å synge til dans sammen med sin mann Bjørn Arild Hauge midt på 90-tallet. Etter en opptreden i oktober 1999, ble hun tilbudt kontrakt med det lille selskapet Showtime Records. Det ble starten på en karriere som tatt rett ut fra et filmmanus. Albumet Country Time, utgitt i mars 2000, solgte 20 000 i løpet av kort tid, og en overveldet Hauge kunne plutselig satse på en karriere som artist.

Suksessen fortsatte med Country Rose, som solgte nesten 30 000 enheter i 2001. Salget ble fordoblet fra og med Country Girl, og i september 2002 kunne bransjebladet FaroJournalen melde at de fire CD-ene til Heidi Hauge hadde solgt til sammen 170 000 eksemplarer i Norge. Samtidig hadde hun fått et solid fotfeste i Danmark, hvor hun solgte 25 000 i gjennomsnitt av platene sine. Ved inngangen til 2003 kunne Heidi Hauge trygt plassere seg blant Skandinavias mestselgende artister, med et samlet salg på rundt en halv million enheter.

Dette året ga hun også ut sin første plate med norske tekster. På Country Jewels synger hun både på engelsk og norsk. Heidi Hauges plater er innspilt i Klyve Lydstudio med norske musikere. Hun er tildelt trofeer for årets countrysanger i Tyskland, Danmark, USA og Polen.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Agenten
Agenten
2000