Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Hege Rimestad

Født: 27. november 1954
Fra: Oslo

Hege Rimestad har medvirket i en rekke band og prosjekter. Hun var med i Amtmandens Døtre, som ble dannet i Oslo i 1974. De var blant pionerene innen de såkalte jentegruppene her hjemme, og sto for et tydelig kvinnepolitisk budskap. På LP-platen Reis kjerringa fra 1975 bidrar hun med sang, i tillegg til at hun spiller hardingfele og gitar. I 1977 ble hun med i Oslobandet Remmer og tøy, som snart skulle skifte navn til Veslefrikk. De startet.. Les mer..

Hege Rimestad har medvirket i en rekke band og prosjekter. Hun var med i Amtmandens Døtre, som ble dannet i Oslo i 1974. De var blant pionerene innen de såkalte jentegruppene her hjemme, og sto for et tydelig kvinnepolitisk budskap. På LP-platen Reis kjerringa fra 1975 bidrar hun med sang, i tillegg til at hun spiller hardingfele og gitar.

I 1977 ble hun med i Oslobandet Remmer og tøy, som snart skulle skifte navn til Veslefrikk. De startet opp i 1977 og ble oppløst i 1982. Rimestad medvirker på alle deres tre studioalbum: Veslefrikk (1978), 1980 (1980) og Kameleon (1981), og bidro også som låtskriver. I 1985 ga hun ut en single med trioen Hits & Tits, som ellers besto av Turid Pedersen (Erter, Kjøtt & Flesk, Nøkken) og Kine Hellebust (Tramteatret). I 1987 hadde de sitt eget show på NRK TV, tatt opp i Kulturhuset i Tromsø. Samme år ga hun ut et album med Kaniner Til Salgs, der hun skrev all musikken – og det meste av tekstene. Her spilte hun også synthesizer.

Senere ble det flere album med Geirr Lystrup, der Egg & Champagne fra 1988 var det første. På 90-tallet medvirket hun på fem av albumene til Mari Boine, og var også fast medlem av Mari Boine Band. Hun spilte ellers på plater med blant andre Mercury Motors, Velvet Belly, Seigmen og Hjerterknekt. Hun var også med samlealbumet Stiff Nipples Volume One, som ble utgitt i 1993, og feiret en ny generasjon med kvinnelige musikere.

I 1997 ga Hege Rimestad ut sin første soloplate, Hvite pil. I 2003 ga hun ut barneplaten Fly som en stein med Geir Lystrup, noe som førte til en Spellemannpris. I 2011 kom en ny soloplate, The Seed Keeper, som var inspirert av forhold i India. Hun har også lagd musikk til kortfilmer, teaterforestillinger og danseforestillinger. Hun spilte rødnissejenta i NRK-serien Jul i blåfjell.

Hege Rimestad var en av pådriverne for AKKS – en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider for å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet. AKKS har i dag avdelinger i de fleste større norske byer. Hun grunnla organisasjonen i 1982, sammen med Rita Westvik og Kjersti Martinsen.

Medlem i

Amtmandens døtre Fele, gitar, vokal
Godtfolk Fele, koring
Kaniner Til Salgs Sang, fele
Veslefrikk Fele

Utgivelser (singel/EP)

Hege Rimestad
Gyngehestens Dans
1997