Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Hasse Farmen

Fra: Oslo

Hasse Farmen er en vokalist og låtskriver, født i Skåne og oppvokst i Norge og England. Hasse Farmen debuterte i 1995 som soloartist på norsk med EPen ”Suksess (enda bedre enn sex)” (Voices of Wonder). Hasse Farmens første CD, ”Hjertet er en ensom sjåfør” (Rodeløkka Gramophone/Sonet), kom ut året etter, med Jørn Christensen som produsent. Hasse Farmens debut gikk nedenom og hjem på VG-lista, men rett hjem på spillelistene til NRK. Både låta 'Katerine' fra debutalbumet og singelen ”Dear Tapper”.. Les mer..

Hasse Farmen er en vokalist og låtskriver, født i Skåne og oppvokst i Norge og England. Hasse Farmen debuterte i 1995 som soloartist på norsk med EPen ”Suksess (enda bedre enn sex)” (Voices of Wonder). Hasse Farmens første CD, ”Hjertet er en ensom sjåfør” (Rodeløkka Gramophone/Sonet), kom ut året etter, med Jørn Christensen som produsent.

Hasse Farmens debut gikk nedenom og hjem på VG-lista, men rett hjem på spillelistene til NRK. Både låta 'Katerine' fra debutalbumet og singelen ”Dear Tapper” to år senere, lå på Petres A-liste.

Kritikere var uenige om Farmens gitarbaserte og langsomme, solo-fi pop noir . Utover terningspill var det noen anmeldere som satte av tid til å dvele ved Farmens norske tekstunivers. 'Om Hasse Farmens tekster er det fristende å si som Jan Erik Vold engang sa om Bob Dylan: - Jeg forsto ikke alt han sang om, men det virket som en veldig god beskrivelse av tiden vi lever i.' (Levi Henriksen)

Hasse Farmen co-produserte sin andre CD, ”Postoperativ” (Rec90/farmen gramofon/Universal, 2005) med Atle Karlsen fra DumDum Boys. Også den fikk en respektabel mottakelse, fra Oslo i sør til Tromsø i nord: ”Som artist skiller Farmen seg gledelig fra mange av sine norske kolleger - hans uttrykk er eget og personlig.' Dagbladet (5); ”Overraskende bra plate fra kultartist.' By:Tromsø: (5).

Låta 'Lang het sommer' fra Hasse Farmens egenproduserte og tredje album, «En gang i Amerika», fikk før utgivelsen i 2012 luftet seg på Midem-CDen, 'Out of Norway 2011', og etter utgivelsen rett som det var på Nrks radiobølger. Aftenposten skrev dette om albumet «En gang i Amerika':

«Det er som nærværende vokalist Hasse Farmen setter egne merker. Med avdempet kraft og tankevekkende tekster vekker han liv i sangene. Erfaring fra bandet Couldn’t Happen Here på 80-tallet, spilletid i Mercury Motors og solokarrière fra 1995 ligger til grunn for det solide håndverket.»

Utgivelser (album)

Hasse Farmen
En gang i Amerika
2012

Utgivelser (singel/EP)

Hasse Farmen
Lang het sommer
2012
Hasse Farmen
Lang het sommer
2010

Medvirker på

Tim
Lübeck komponist;tekstforfatter
2007
Farmen
Postoperativ komponist;tekstforfatter;produsent
2004
Farmen
Utopia komponist;tekstforfatter;produsent
2004
Farmen
Popsang (Edit) komponist;tekstforfatter;produsent
2004
Farmen
Mellom liv og død komponist;tekstforfatter;produsent
2004
Farmen
Mellom liv og død komponist;tekstforfatter
2001
Farmen
Pyroman komponist;tekstforfatter;produsent
2000
Farmen
Hjertet er en ensom sjåfør komponist;tekstforfatter
1996
Farmen
Suksess (enda bedre enn sex) komponist;tekstforfatter
1995
Mercury Motors
Sailors Onshore komponist;tekstforfatter
1994
Mercury Motors
Is it You komponist;tekstforfatter
1994
Couldn't Happen Here
Candyfloss komponist;tekstforfatter
1988