Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Hartvig Kristoffersen

Født: 6. oktober 1894
Død: 28. januar 1976
Fra: Oslo

Trekkspiller og komponist, 6.10.1894–28.1.1976. Kristoffersen var en av Norges mest kjente trekkspillere i trekkspillets pionertid, med rundt 80 grammofoninnspillinger i tiden med akustiske innspillinger. Kristoffersen var en av få pionérer som også gjorde seg bemerket da mikrofoninnspillingene kom etter 1927. Han debuterte offentlig i 1910, og fikk raskt engasjement som kinomusiker. Han var med og arrangerte den berømte kongekonserten i 1917, og behersket et uvanlig allsidig repertoar som trekkspiller. I 1921 slo han seg ned i Gøteborg, og ble der.. Les mer..

Trekkspiller og komponist, 6.10.1894–28.1.1976. Kristoffersen var en av Norges mest kjente trekkspillere i trekkspillets pionertid, med rundt 80 grammofoninnspillinger i tiden med akustiske innspillinger.

Kristoffersen var en av få pionérer som også gjorde seg bemerket da mikrofoninnspillingene kom etter 1927. Han debuterte offentlig i 1910, og fikk raskt engasjement som kinomusiker. Han var med og arrangerte den berømte kongekonserten i 1917, og behersket et uvanlig allsidig repertoar som trekkspiller.

I 1921 slo han seg ned i Gøteborg, og ble der til 1934, da han vendte hjem til Oslo og ble ansatt hos musikkhandleren Carl M. Iversen. Senere kom han til A/S Musikkhuset på Karl Johan i Oslo, og på eldre dager drev han en tobakksforretning i hovedstaden.

Kristoffersen gjorde innspillinger for Beka, GC, Harmonium, Odeon, Pathé, Rolf Succes og Vike i den akustiske perioden. Etter 1927 ble det innspillinger for Brunswick, Polydor, HMV og Columbia.

Sammen med Christian Liebak gjorde han nærmere 50 innspillinger under navnet Orpheum Duo. Så tidlig som i 1918–20 gjorde han ragtimeinspirerte innspillinger, som for eksempel «Ragtime Jim» og «Alexanders Ragtime Band» (Odeon), og «Ragtime Violin» (Vike), alle innspillinger av norsk jazzhistorisk interesse.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.