Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Happy Skvett

Dannet: 1991
Også kjent som: Hæppy Skvett
Fra: Engerdal

Happy Skvett så dagens lys i gammelhuset på Solheim i Engerdal høsten 1991, da Anita, Arnt og Jan satte sin drøm om et eget gammeldansorkester ut i livet. Etter å ha opplevd gammeldansorkesteret Jhohans live på flere festivaler, var de fullstendig hektet på deres musikk, stil og utstråling på scenen, og noe lignende ville de også gjøre. Navnet ble også unnfanget denne kvelden - og de var i gang. Gunn, Torunn og Eva ble med på den første øvelsen, og ikke lenge.. Les mer..

Happy Skvett så dagens lys i gammelhuset på Solheim i Engerdal høsten 1991, da Anita, Arnt og Jan satte sin drøm om et eget gammeldansorkester ut i livet.

Etter å ha opplevd gammeldansorkesteret Jhohans live på flere festivaler, var de fullstendig hektet på deres musikk, stil og utstråling på scenen, og noe lignende ville de også gjøre.

Navnet ble også unnfanget denne kvelden - og de var i gang.

Gunn, Torunn og Eva ble med på den første øvelsen, og ikke lenge etter så de nødvendigheten av å ha med trommer. Stian var et naturlig valg - den første besetningen var dermed komplett, og ivrige satte de i gang.

Allerede første vinteren hadde vi flere spillejobber med lånt anlegg, og det gikk ikke mange månedene før vi investerte i eget anlegg.

Sommeren 1992 dro de til med fem festivaler, og var til og med så ambisiøse at de deltok i NM i gammeldans på Titano-festivalen.

De gikk også med planer om kassettproduksjon, og deres første utgivelse Fest på lokalet.... ble en realitet våren 1993.

Denne sommeren fikk to av medlemmene, Anita og Jan, muligheten til å representere Norge i den norske paviljongen på Epcot i Walt Disney World i Florida.

For å nedbetale anlegg, samt gjennomføre avtalte spillejobber, var de så heldige å få med oss Anne Berit og Stefan som vikarer.

Vel tilbake i Norge, ble Odd, Idun og Ragnar med oss, den første tiden kun på festivaler, men senere som faste medlemmer i bandet.

Happy Skvett var nå et voksent orkester med elleve musikere på scenen.

Dessverre ga både Arnt, Eva og Torunn seg i gruppa etter henholdsvis 8, 15 og 16 år som medlemmer.

Per Arne og Morten kom inn som nytt komp og et friskt pust i gruppa. Sammen med Stian, Stefan og Ragnar har de også avdelinger med mer moderne rytmer på våre dansespillinger, noe som blir godt mottatt av publikum.

Stian, Per Arne og Morten spilte tidligere sammen i et lokalt band fra Engerdal som het Råkk En Råll.

Gruppa har representert Norge på de internasjonale dager i Fuengirola i Spania i flere år på rad, og vant NM i Asker sommeren 2013.