Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Happie

Fra: Oslo

Happie startet opp i Oslo i 1967, og ga ut tre singler: to i 1968, og én i 1969. Bandet spilte nokså snill og tidsriktig pop med psykedeliske overtoner, og ga ut platene sine Continental Records, som blant annet var startet av The Vanguards. Vokalist Dag Spantell hadde som svært ung spilt rytmegitar i instrumentalbandet Beatboys fra Oslo, og startet som tenåring opp The Misfits i 1964. Fra The Misfits kom også Terje Ulsten og Arne Lundemo,.. Les mer..

Happie startet opp i Oslo i 1967, og ga ut tre singler: to i 1968, og én i 1969. Bandet spilte nokså snill og tidsriktig pop med psykedeliske overtoner, og ga ut platene sine Continental Records, som blant annet var startet av The Vanguards.

Vokalist Dag Spantell hadde som svært ung spilt rytmegitar i instrumentalbandet Beatboys fra Oslo, og startet som tenåring opp The Misfits i 1964. Fra The Misfits kom også Terje Ulsten og Arne Lundemo, som en periode trakterte henholdsvis bass og trommer i Happie. Også 15 år gamle Rune Holmen var innom Happie som trommeslager.

Bandets mest erfarne kort var Paul Karlsen, som hadde spilt i The Cool Cats, mens organist Freddie Skibstedt var med i 2nd Evolution Corps. Happie fikk blant annet medvirke i ”Popcorn” på norsk fjernsyn i 1968, og spilte en del på klubber på Østlandet. De fikk også gjøre opptredener i Sverige og Danmark.

Dag Spantell ga seg i Happie på slutten av 1968, fremdeles bare 18 år gammel. Han var deretter vokalist i Reidar Myhres Orkester, og sang også med Kjell Karlsens Orkester. Senere fikk han suksess som soloartist, og som vokalist med Torry Enghs.

Happie prøvde seg med Ellen Waaler som sanger rundt 1971, og turnerte blant annet på Vestlandet. Paul Karlsen konsentrerte seg etter hvert om å bygge opp Kalvøyafestivalen, mens Freddie Skibstedt ga ut en ny single med 2nd Evolution i 1974.

Medlemmer

Dag Spantell Vokal
Freddy Skibstedt Orgel
Paul Karlsen Gitar
Terje Ulsten Bass