Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Hans Erichsen

Født: 10. oktober 1890
Død: 20. mai 1973
Fra: Oslo

Trekkspiller, 10.10.1890–20.5.1973, født i Kristiania og oppvokst på Grünerløkka. Erichsen var kjent både som musiker, komponist, impresario og konsertarrangør. Han begynte å spille trekkspill i 15-årsalderen, og ble engasjert som kinomusiker i kinoens pionértid i Kristiania. Hans Erichsen dro på turneer til Amerika 1913–14 og 1919–20. I 1919 var han også med Ernst Rolf til grammofoninnspillinger i London, og gjorde etter hvert mange innspillinger både i den akustiske perioden og da de elektriske innspillingene begynte. Erichsen hadde nok størst.. Les mer..

Trekkspiller, 10.10.1890–20.5.1973, født i Kristiania og oppvokst på Grünerløkka. Erichsen var kjent både som musiker, komponist, impresario og konsertarrangør. Han begynte å spille trekkspill i 15-årsalderen, og ble engasjert som kinomusiker i kinoens pionértid i Kristiania. Hans Erichsen dro på turneer til Amerika 1913–14 og 1919–20. I 1919 var han også med Ernst Rolf til grammofoninnspillinger i London, og gjorde etter hvert mange innspillinger både i den akustiske perioden og da de elektriske innspillingene begynte.

Erichsen hadde nok størst betydning som komponist og PR-mann, og fikk blant annet Kongen og Dronningen til å gå på trekkspillkonsert i 1917. Han komponerte nærmere 180 melodier i sin karriere, hvorav ca. 100 ble innspilt på grammofon. Hans mest kjente komposisjon er vel «Du skal få sukkertøy og du skal få lade», men også «Prinsesse Ragnhilds vals» og « Sommerkveld på øya» skaper gjenkjenning hos eldre generasjoner. I 1959 var det en konkurranse i oslopressen der den typiske representanten for oslogutten skulle kåres. Rolf Stranger, Einar Rose og Hans Erichsen ble kåret. Han er for øvrig ikke i slekt med Gotthard og Henry Erichsen, selv om Hans og Henry gjorde mange innspillinger som «Brødrene Erichsen».

Grammofoninnspillinger for Beka, Columbia, The Gramophone Company, Odeon, Pathé, Polyphon, Rolf Winner Succes og Victor i den akustiske perioden, og for bl.a Odeon og HMV i perioden med elektriske innspillinger.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.