Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Hans Cato Kristiansen

Født: 27. oktober 1965
Fra: Tranby / Drammen / Lier

Hans Cato Kristiansen ga ut sitt første solo-album, 'A Long Ride' i januar 2018. Albumet ble sluppet på en fest av en slippkonsert med nesten 700 publikummere på Union Scene i Drammen. De fleste av låtene på dette albumet Kristiansen laget sammen med Tommy Sydsæter, tegneserielegenden kjent fra bl.a Norsk Mad, Pyton og Vazelina Bilopphøggers. Hans Cato har bidratt på de fleste av Jonas Fjeld sine plater siden 'Texas Jensen' ble gitt ut i 1993 og har bl.a. spilt.. Les mer..

Hans Cato Kristiansen ga ut sitt første solo-album, 'A Long Ride' i januar 2018. Albumet ble sluppet på en fest av en slippkonsert med nesten 700 publikummere på Union Scene i Drammen. De fleste av låtene på dette albumet Kristiansen laget sammen med Tommy Sydsæter, tegneserielegenden kjent fra bl.a Norsk Mad, Pyton og Vazelina Bilopphøggers.

Hans Cato har bidratt på de fleste av Jonas Fjeld sine plater siden 'Texas Jensen' ble gitt ut i 1993 og har bl.a. spilt i bandet til Fjeld siden 2011. På scenen med Jonas Fjeld bidrar han både på kor, som duett-partner, på trommer, gitar, perkusjon og munnspill.

For Americana- og bluesfolket er Hans Cato Kristiansen kjent som vokalist, trommeslager og låtskriver i bandet Remme Brothers Band. Med dette bandet har han vært med på å gi ut to kritikerroste album, 'Remme Brothers Band' i 2005 og 'Tomorrows Comin'' i 2010.

Hans Cato Kristiansen har spilt i ulike band siden ungdomstida på 70-tallet, medvirket på et tyvetalls øvrige plateutgivelser, bl.a. Mulen Combo Portlands «Blå Stikke», Vestlandsfandens «Tipping og Trygd» og gitt fortellerstemmen til flere reklame- og filminnspillinger.

Han er blitt sammenliknet med både Joe Cocker, Gregg Allman, Delbert McClinton og Don Henley. Musikken hans henter inspirasjon fra flere tiår og Americana, blues, rock, soul, bluegrass og country – Mangefasettert som artisten selv.

Utgivelser (album)

Hans Cato Kristiansen
A Long Ride
2018

Medvirker på

Remme Brothers Band
Tomorrow's Comin' komponist
2010
Remme Brothers Band
Remme Brothers Band komponist;utøver
2005
Remme Brothers Band
Ain't It Funny komponist
2005