Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Hanne Sørvaag

Født: 27. desember 1979
Også kjent som: Paris
Fra: Stavanger

Hanne Sørvåg ble for alvor et svært kjent ansikt for mange nordmenn i 2012, da hun var mentor i programmet «The Voice» i TV2, og dessuten vant «Skal vi danse?» på samme kanal. Men hun hadde alt i 2001 og 2002 hatt flere radiohits under artistnavnet Paris. Senere etablerte hun seg som profesjonell låtskriver, som solgte sangene sine til mange artister rundt om i verden. En av de mest kjente låtene var «My Destiny» med Katharine McPhee, som nådde.. Les mer..

Hanne Sørvåg ble for alvor et svært kjent ansikt for mange nordmenn i 2012, da hun var mentor i programmet «The Voice» i TV2, og dessuten vant «Skal vi danse?» på samme kanal. Men hun hadde alt i 2001 og 2002 hatt flere radiohits under artistnavnet Paris. Senere etablerte hun seg som profesjonell låtskriver, som solgte sangene sine til mange artister rundt om i verden. En av de mest kjente låtene var «My Destiny» med Katharine McPhee, som nådde 60. plass på den amerikanske Billboard-listen.

Hanne Sørvaag ga ut sitt første album under eget navn i 2006, Talk of the Town. Hun har ellers deltatt som både artist og låtskriver i Melodi Grand Prix, og var medkomponist på den norske vinnerlåten i 2010: «My Heart Is Yours» med Didrik Solli-Tangen. På Cover Me fra 2011 spilte hun selv inn versjoner av sine mest kjente sanger, og fikk med det en 9. plass på VG-lista. Høsten 2012 ga hun ut det country-inspirerte albumet All Is Forgiven, som gikk opp til 14. plass. I 2013 kom julealbumet Christmas Lights, der flere av låtene var skrevet sammen med Laila Samuelsen.

I 2015 var hun tilbake som mentor og dommer i The Voice, samtidig som hun tok initiativet til den første Female Singer-Songwriter-konserten i Norge, der bl.a. Unni Wilhelmsen, Simone Eriksrud og Laila Samuels også medvirket. I 2016 kom albumet ”Featuring”, der hun jobbet sammen med artister som Knut Reiersrud, Amund Maarud, Wenche Myhre, Claudia Scott, Shaun Bartlett, Unni Wilhelmsen og Peter Howarth fra The Hollies.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Guri Schanke
Ut Av Mitt Hjerte
2015
Tommy Fredvang
Make It Better komponist;tekstforfatter
2012
Carina Dahl
Guns komponist;tekstforfatter
2011
Tone Damli Aaberge
Cocool komponist;tekstforfatter
2010
Carina Dahl
Hot Child komponist;tekstforfatter
2010
Didrik Solli-Tangen
Guilty Pleasures komponist;tekstforfatter
2010
Nilsen Aalberg
Call Me a Dreamer komponist;tekstforfatter
2009
Torstein Sødal
Torstein Sødal komponist;tekstforfatter
2008
Maria Arredondo
Brief and Beautiful komponist;tekstforfatter
2007
Paris
You Know Me komponist;tekstforfatter
2002
Paris
Are you Happy? (Radio Version) komponist;tekstforfatter
2002