Gjør endringer

Hanah

Født: 7. desember 1984
Også kjent som: Linn Christel Hanah Johnsen

Popvokalist fra Oslo, f. 7.12.1984 i Tokyo. Linn Christel Hanah Johnsen var bare et halvt år gammel da familien flyttet tilbake til Norge. Navnet Hanah er for øvrig japansk og betyr blomst. Hun er bokstavelig talt vokst opp i musikkbransjen; faren er en veteran i norsk og internasjonal musikkbransje. Hanah fikk således vokse opp i et hjem der platestjerner var daglige gjester. Hanah begynte å spille gitar i 14-årsalderen, og merket umiddelbart at hun hadde lett for å skrive egne sanger... Les mer..

Popvokalist fra Oslo, f. 7.12.1984 i Tokyo. Linn Christel Hanah Johnsen var bare et halvt år gammel da familien flyttet tilbake til Norge. Navnet Hanah er for øvrig japansk og betyr blomst. Hun er bokstavelig talt vokst opp i musikkbransjen; faren er en veteran i norsk og internasjonal musikkbransje. Hanah fikk således vokse opp i et hjem der platestjerner var daglige gjester.

Hanah begynte å spille gitar i 14-årsalderen, og merket umiddelbart at hun hadde lett for å skrive egne sanger. Inspirert av artister som Sheryl Crow og Alanis Morrisette skrev hun personlige tekster om vennskap og kjærlighet, og kom opp med fengende melodier. I arbeidsuken i niende klasse laget hun en prøveinnspilling sammen med en venninne. Denne innspillingen ble så pass god at den vakte oppsikt i bransjen, og Hanah ble invitert tilbake til studio. Ikke lenge etter ble hun tilbudt platekontrakt med selskapet daWorks. I løpet av 2000 kom det tre singler fra den 15 år gamle jenta: «Summer Is Coming», «Somebody Different» og «Heart Of Gold», en modernisert versjon av Neil Youngs kjente låt.

Våren 2001 tegnet Hanah kontrakt med Transcontinental i USA og det svenskeide selskapet Innovation/EMG Records. Gjennombruddet kom samme år med singlene «Hollywood Lie» og «Best Friend». «Hollywood Lie» var nominert til årets låt under Spellemannprisen og ble en kjempehit. Hanah ble utropt til et av de største talentene innen den nye bølgen av unge, kvinnelige artister fra Norge.

Debutalbumet ble innspilt i England med Terry Adams som produsent, og ble sluppet to uker før Hanah fylte 17. Det var meningen at Hanah skulle lanseres i hele Skandinavia våren 2002, men en rettslig feide med EMG Records satte en midlertidig stopper for hennes karriere. Etter en tenke- og arbeidspause på to år, kom CD-en Monkey Forest i september 2004. Her får hun hjelp av blant andre Ronni Le Tekrø.

Utgivelser (album)

Hanah
Monkey Forest
2004
Hanah
Myself
2001

Medvirker på

Gaute Ormåsen
Oss imellom komponist;tekstforfatter
2010
Gaute Ormåsen
G for Gaute komponist;tekstforfatter
2006