Eksterne lenker

Gjør endringer

Guren Hagen

Født: 12. januar 1959
Fra: Rendalen

Vokalist, gitarist og komponist, f. 12.1.1959 i Rendalen kommune i Østerdalen. Han beskriver seg selv som en landsens gutt som spiller landsens musikk, og fremstår som en artist som klarer å kombinere arven fra norsk visekunst med inspirasjonen fra amerikansk country. Guren Hagen startet sin platekarriere med countryrock på engelsk, men slo over til morsmålet fra og med plate nummer to, Det store i det små (1998). Selve tittelkuttet var en hyllest til Alf Prøysen og hans evne til å.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, f. 12.1.1959 i Rendalen kommune i Østerdalen. Han beskriver seg selv som en landsens gutt som spiller landsens musikk, og fremstår som en artist som klarer å kombinere arven fra norsk visekunst med inspirasjonen fra amerikansk country.

Guren Hagen startet sin platekarriere med countryrock på engelsk, men slo over til morsmålet fra og med plate nummer to, Det store i det små (1998). Selve tittelkuttet var en hyllest til Alf Prøysen og hans evne til å se det verdifulle i det hverdagslige – noe Hagen selv klarer i sine egne tekster. Albumet Der hjertet mitt bor (2000) var produsert av Lars Håvard Haugen fra Hellbillies og Per Sveinson, og signaliserte at Hagen var i stand til å lage viserock av klasse.

Sommeren 2001 kom singlen «Prestgards-Rosa», en forsmak på albumet Hotell Jord og samtidig starten på et samarbeid med lyrikeren og skuespilleren Gunhild Kværness. Hun var vokst opp på nabogården til familien Hagen ved Lomnessjøen, og hadde tilbrakt mange år på Island. Albumet Hotell Jord inneholdt seks tekster av Kværness, og tre av hennes oversettelser fra islandsk. I desember 2001 ble Hagen tildelt Prøysenprisen, og måneden etter kom samleplaten Herbarium. Den inneholdt bl.a. to nye sanger og to konsertopptak. På CD-en Grålysningen har han signert både tekst og melodi selv, med unntak av to tekstbidrag fra Ove Røsbak og et fra Kværness.