Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Gjør endringer

Guren Hagen

Født: 12. januar 1959
Fra: Rendalen

Vokalist, gitarist og komponist, f. 12.1.1959 i Rendalen kommune i Østerdalen. Han beskriver seg selv som en landsens gutt som spiller landsens musikk, og fremstår som en artist som klarer å kombinere arven fra norsk visekunst med inspirasjonen fra amerikansk country. Guren Hagen startet sin platekarriere med countryrock på engelsk, men slo over til morsmålet fra og med plate nummer to, Det store i det små (1998). Selve tittelkuttet var en hyllest til Alf Prøysen og hans evne til å.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, f. 12.1.1959 i Rendalen kommune i Østerdalen. Han beskriver seg selv som en landsens gutt som spiller landsens musikk, og fremstår som en artist som klarer å kombinere arven fra norsk visekunst med inspirasjonen fra amerikansk country.

Guren Hagen startet sin platekarriere med countryrock på engelsk, men slo over til morsmålet fra og med plate nummer to, Det store i det små (1998). Selve tittelkuttet var en hyllest til Alf Prøysen og hans evne til å se det verdifulle i det hverdagslige – noe Hagen selv klarer i sine egne tekster. Albumet Der hjertet mitt bor (2000) var produsert av Lars Håvard Haugen fra Hellbillies og Per Sveinson, og signaliserte at Hagen var i stand til å lage viserock av klasse.

Sommeren 2001 kom singlen «Prestgards-Rosa», en forsmak på albumet Hotell Jord og samtidig starten på et samarbeid med lyrikeren og skuespilleren Gunhild Kværness. Hun var vokst opp på nabogården til familien Hagen ved Lomnessjøen, og hadde tilbrakt mange år på Island. Albumet Hotell Jord inneholdt seks tekster av Kværness, og tre av hennes oversettelser fra islandsk. I desember 2001 ble Hagen tildelt Prøysenprisen, og måneden etter kom samleplaten Herbarium. Den inneholdt bl.a. to nye sanger og to konsertopptak. På CD-en Grålysningen har han signert både tekst og melodi selv, med unntak av to tekstbidrag fra Ove Røsbak og et fra Kværness.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Elias Akselsen
Sanger jeg har møtt
2014
Trond Granlund
Sangene langs veien
2014
Grete Storbæk Eriksen
Juninatt utøver
2011
Sissel Kyrkjebø
Velkommen hjem tekstforfatter
2010
Sissel Kyrkjebø
...til deg oversetter
2010
Ole Edvard Antonsen
Desemberstemninger vokalist
2009
Diverse artister
Gull I Fra Grønne Skoger : Vidar Sandbeck i ord og toner
2003
Diverse artister
Full Fart I Dur Og Moll
2002
Dænsebændet
Ei Gave Tæll Deg komponist;tekstforfatter
2001
Guren Hagen Band
Guren Hagen Band komponist;tekstforfatter
1996
Olav Stedje
Ei gåve til deg komponist;tekstforfatter
1990