Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Gunnar Pedersen

Født: 14. juni 1954
Fra: Ålesund

Sanger, musiker, komponist, tekstforfatter og kringkastingsmann, f. 14.6.1954 i Ålesund. Som elleveåring mottok han priser som lovende klassisk pianist, og han var organist i hjembyen da han var 15. Han ble bitt av pop-/rockebølgen, og ble medlem av flere lokale grupper før han konsentrerte seg om trekkspillet. Fra 1970 har han vært frilanser i NRK, hovedsakelig i radioen, og med årene har han skapt seg en karriere som veksler mellom musikk og radiounderholdning. I radioen har han hatt serier som.. Les mer..

Sanger, musiker, komponist, tekstforfatter og kringkastingsmann, f. 14.6.1954 i Ålesund. Som elleveåring mottok han priser som lovende klassisk pianist, og han var organist i hjembyen da han var 15. Han ble bitt av pop-/rockebølgen, og ble medlem av flere lokale grupper før han konsentrerte seg om trekkspillet. Fra 1970 har han vært frilanser i NRK, hovedsakelig i radioen, og med årene har han skapt seg en karriere som veksler mellom musikk og radiounderholdning.

I radioen har han hatt serier som Glade Minner, Syng og le og Med trekkspill, fele og dansesko, ved siden av å være programleder i Nitimen. Som omreisende entertainer opptrer han med eget ensemble og et repertoar som spenner fra norsktopp til gammeldans. Han har også turnert med kabaretprogrammer med Kari og Ivar Medaas og Hjalmar «Hjallis» Andersen, og for Rikskonsertene med Åse Wentzel.

Gunnar Pedersen har vært aktiv på platemarkedet siden 1980 med et titalls plater som spenner fra den store salgssuksessen med tre plater i Glade Minner-serien (1985–86) med Åse Wentzel, Børt-Erik Thoresen og Arnt Haugen, til den populære barneplaten Pink Panter (1983). Med Ragnvald Weddegjerde og Gunnar Nakkens orkester utga han i 1981 Bolstad Minner, til minne om gammeldanskongen Per Bolstad. 10-11-15 (1994) var en utgivelse av nitimeopptak gjort med Det Norske Jubelorkester av dagsferske sanger skrevet under OL på Lillehammer.

Medvirker på

Ronald Holmberg
Ronald 15 - Schlagerminner oversetter
2006
Det Norske Jubelorkester
Øl og akevitt komponist;tekstforfatter;produsent
1998
Det Norske Jubelorkester
Flytende gull komponist;tekstforfatter
1997
Ove Thue
Vi går frem utøver
1995
Jiws
Den fyrste song - levende dansemusikk 3 komponist;tekstforfatter
1995
Det Norske Jubelorkester
10 Gull 11 sølv 5 bronse komponist;tekstforfatter
1994
Det Norske Jubelorkester
Ser på skyer komponist;tekstforfatter
1994
Sigmund Dehli, Øystein Olsen
Storslåtter komponist
1989
Diverse artister
Glade minner II - 14 melodier utvalgt av ukebladet Hjemmet's lesere komponist;tekstforfatter
1985