Gjør endringer

Gunnar Kaspersen

Født: 21. januar 1907
Død: 24. mai 1991
Fra: Oslo

Tekstforfatter fra Kristiania, 21.1.1907–24.5.1991. Han begynte å gjøre seg bemerket som revyforfatter tidlig på 30-tallet i en Stabekk-revy der også Jens Book-Jenssen var med, og han komponerte tidvis. Fra 1935 leverte han tekstbidrag til revyer på Chat Noir og etter hvert på Edderkoppen. De mest kjente revyvisene hans er «Vårvise» (til en trad. melodi), som ble fremført både av Kari Diesen og Else Heiberg, og «Bestefar og Lillegutt» (mel. Carsten Carlsen) for Lalla Carlsen. Den er nyinnspilt.. Les mer..

Tekstforfatter fra Kristiania, 21.1.1907–24.5.1991. Han begynte å gjøre seg bemerket som revyforfatter tidlig på 30-tallet i en Stabekk-revy der også Jens Book-Jenssen var med, og han komponerte tidvis. Fra 1935 leverte han tekstbidrag til revyer på Chat Noir og etter hvert på Edderkoppen.

De mest kjente revyvisene hans er «Vårvise» (til en trad. melodi), som ble fremført både av Kari Diesen og Else Heiberg, og «Bestefar og Lillegutt» (mel. Carsten Carlsen) for Lalla Carlsen. Den er nyinnspilt med Nora BrockstedtGamle revyviser (1978).

Gunnar Kaspersen er mest kjent som en av norsk populærmusikks beste slagertekstforfattere, både til norske originalmelodier (innimellom hans egne) og oversettelser. «Hva var vel livet uten deg» (mel. Ernfrid Ahlin) ble lansert av Henki Kolstad og Inger Marie Andersen (med «dubbet» stemme) i filmen Vi gifter oss (1951), og på plate av Jens Book-Jenssen (1951).

«Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allé» (mel. Kristian Hauger) ble spilt inn av Book-Jenssen i 1950 og i 1955. Sistnevnte er den mest berømte versjonen. Hans siste «hit» var Grand Prix-bidraget «(Sangen om) Den flyvende hollender» (mel. Dag Kristoffersen), fremført av Per Müller (1969), og oversatt blant annet til tysk. Andre kjente tekster er «Det er vår vår i år» (mel. Christian Hartmann), «Hun var bare 19 somre» (mel. Hans Erichsen) og «Blå øine, blå himmel og blå sjø», til egen melodi.