Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Griffin

Dannet: 1998
Fra: Trondheim

Metallband fra Trondheim startet på tampen av 1998. Bandet ble mer eller mindre til for moro skyld, ettersom medlemmene på denne tiden var opptatt i sine respektive band som Atrox, Bloodthorn og Dark Ages. Gutta ønsket å koble av med klassisk heavy metal, men det tok ikke lang tid før de innså at Griffin burde bli noe mer enn et sideprosjekt. Gutta avviklet etter hvert sine forpliktelser i andre band og satte fokus på Griffin. Bandet spilte raskt.. Les mer..

Metallband fra Trondheim startet på tampen av 1998. Bandet ble mer eller mindre til for moro skyld, ettersom medlemmene på denne tiden var opptatt i sine respektive band som Atrox, Bloodthorn og Dark Ages.

Gutta ønsket å koble av med klassisk heavy metal, men det tok ikke lang tid før de innså at Griffin burde bli noe mer enn et sideprosjekt. Gutta avviklet etter hvert sine forpliktelser i andre band og satte fokus på Griffin. Bandet spilte raskt inn to demoer og skrev kontrakt med det franske selskapet Season of Mist i 1999.

Debutalbumet ble sluppet året etter, uten at det skapte de helt store overskriftene. Et nytt album kom to år etter, og bandet bestemte seg for å gi litt ekstra i etterkant av denne utgivelsen. Griffin slengte seg på to separate turneer – først som support for svartmetallbandet Mayhem, og noe senere ble de med på europaturneen til Sinergy og Dark Tranquillity.

Etter at den første turneen med Mayhem var unnagjort, trakk vokalist Tommy Sebastian seg ut av bandet for å satse på en sivil karriere. Ny vokalist ble Pete Beck (tidligere Atrox og Fig Leaf). Resten av bandet består av Kai Nergaard (gitar), Marcus Silver (gitar), Johnny Wangberg (bass) og Marius Karlsen (trommer).

Samtidig valgte bandet å avslutte samarbeidet med Season of Mist for i stedet å være med på tungmetallsatsingen hos det norske selskapet FaceFront. Albumet No Holds Barred ble spilt inn sommeren 2003. Gutta inviterte en av Finlands mest markante metal-musikere, Children of Bodom-gitaristen Alexi Laiho, til å delta som gjestemusiker på albumet og delta under hele produksjonen. Resultatet ble at Laiho spiller gitarsolo på et par av låtene og har fått produksjonskreditt på albumet.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.