Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Green Carnation

Dannet: 1990

Green Carnation ble opprinnelig startet som et death metal-band i Kristiansand i 1990, men har gjennom årenes løp forandret seg en hel del og fremsto til sist som et atmosfærisk og progressivt rock/metal-band. Medlemmer var X-Botteri, Christopher Botteri, Tchort (Terje Vik Schei) og Anders Kobro. Grunnlegger Tchort var sentral i produksjonen av demoen Hallucinations Of Despair i 1991, men la bandet på is kort etter for i stedet å bli med i Emperor. Etter år som medlem av band.. Les mer..

Green Carnation ble opprinnelig startet som et death metal-band i Kristiansand i 1990, men har gjennom årenes løp forandret seg en hel del og fremsto til sist som et atmosfærisk og progressivt rock/metal-band.

Medlemmer var X-Botteri, Christopher Botteri, Tchort (Terje Vik Schei) og Anders Kobro.

Grunnlegger Tchort var sentral i produksjonen av demoen Hallucinations Of Despair i 1991, men la bandet på is kort etter for i stedet å bli med i Emperor. Etter år som medlem av band som Emperor, Satyricon, Einherjer og Carpathian Forest, var Tchort på banen igjen i 1998 med Green Carnation og begynte å jobbe med materiale til bandets debutalbum.

Etter fantastisk respons for sin debut, startet bandet den gigantproduksjonen som oppfølgeren ble. Til Light Of Day, Day Of Darkness brukte bandet mer enn 30 musikere, de spilte inn over 300 spor og hadde med mer enn 600 samplinger. Ved siden av Tchort består bandet av Stein Roger (bass), Bjørn Harstad (gitar), Kjetil Nordhus (vokal), Anders Kobro (trommer) og Bernt A. Moen (keyboard). I 2004 kom DVD-en Alive And Well…In Krakow.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Green Carnation
The Burden Is Mine... Alone
2005