Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Goin' Ape

Dannet: 2000
Splittet: 2007

Goin’ Ape er et rockabillyband fra Romerike som startet opp i 2000 og holdt det gående til 2007. Medlemmene var Bjørn Asle ”Barsle” Nordli (ståbass, f. 1962 ) og Janis Bastakis (gitar, f. 1967), mens frontfigur i bandet var vokalist Roy Botten (f. 1966). Bandet hadde tre forskjellige trommeslagere i løpet av sin levetid: Rune Svendsen, Lars Engebretsen og Johnny Hansen. Før Goin’ Ape hadde Nordli og Bastakis spilt rockabilly sammen i Fredriks Rock’n’Roll Trio. Barsle hadde også spilt i.. Les mer..

Goin’ Ape er et rockabillyband fra Romerike som startet opp i 2000 og holdt det gående til 2007. Medlemmene var Bjørn Asle ”Barsle” Nordli (ståbass, f. 1962 ) og Janis Bastakis (gitar, f. 1967), mens frontfigur i bandet var vokalist Roy Botten (f. 1966). Bandet hadde tre forskjellige trommeslagere i løpet av sin levetid: Rune Svendsen, Lars Engebretsen og Johnny Hansen.

Før Goin’ Ape hadde Nordli og Bastakis spilt rockabilly sammen i Fredriks Rock’n’Roll Trio. Barsle hadde også spilt i punkband som Squirms på tampen av 70-tallet, og De Sjenerte, som ga ut en singelplate. Deretter ble det rockabilly med Snøfte Smith for Barsle, der han trakterer ståbassen.

Roy Botten hadde fartstid fra band som Avd. 13, DMA, Roy & Rypejegerne, The Roy Albert Hall Band og Blackbirds. Gresknorske Janis Bastakis hadde spilt i band som Blindvei), [ Rock Hudson & the American Dream, Band Over Bord og Birdie Num-Num før han ble med i Fredriks Rock’n’Roll Trio.

Goin’ Ape var et mer gjennomført autentisk rockabillyband enn Fredriks Rock’n’Roll Trio og Snøfte Smith. Her skulle alt være som i 1956.

I Sverige har det vært mange autentiske rockabillyband siden tidlig på 80-tallet, og på 90-tallet opplevde de en stor oppsving med plateselskapet Tail Records og band som Jack Baymore and the Bandits. Svenske rockabillyband spilte over hele Europa, ja til og med Japan og USA fikk besøk av svenskene.

I Norge fantes det også rockabillyband, men ingen andre enn Goin’ Ape hadde den autentiske 50-tallsstilen. De gjorde sin første spillejobb på Countryfestivalen på Seljord, og etter hvert fikk de mange spillejobber, ikke minst i Sverige.

Allerede med Fredriks Rock’n’Roll Trio hadde det kommet vinylutgivelser i god 50-tallsstil, og Goin’ Ape nølte heller ikke med å utgi plater.

De platedebuterte med en singel innspilt i Joe Allans studio i Sverige. Dette var ett av to svenske studioer som var kjent for å ha autentisk utstyr fra midten av 50-tallet. Her hadde både amerikanske legender som Wanda Jackson, Sun-artisten Jack Earls og svenske band som Wildfire Willie and the Ramblers gjort innspillinger. Trommis på denne utgivelsen var Rune Svendsen.

Barsle og Bastakis hadde også vært der tidligere, da med Fredriks Rock’n’Roll Trio.

I 2001 kom det først en 6-spors EP, med tittelen Hangar Tapes. Dette navnet ble valgt fordi den ble spilt inn i en flyhangar på Kjeller. Skiva ble innspilt 1. nyttårsdag, og inneholdt bare versjoner av obskure 50-tallslåter med unntak av deres egen ”Born In Tupelo”. Lars Engebretsen hadde nå tatt over trommestikkene.

Samme år kom også den første fullengderen, en CD innspilt hos Joe Allan. The Chicks Can’t Get Enough of Goin’ Ape er litt mindre rølpete enn de tidligere utgivelsene, og utvilsomt et forsøk på å knytte Norge til den stolte svenske tradisjonen for autentisk rockabilly. Her er det ståbass, gitar og trommer og litt pedal steel, alt innspilt i mono.

Tre år senere var Goin’ Ape klar med et nytt album. This Is A Country Album (Hope You Like It) er til tross for tittelen mer en rockabillyplate enn et countryalbum. En av låtene har dog tittelen ”This Is A Country Song (Hope You Like It)”.

Denne utgivelsen kom på etiketten Fuel Records. Humoren og glimtet i øyet var aldri langt unna hos Goin’ Ape. De hulket og vred og tømte ut rockabillyklisjéene for alt hva de var verdt. Men det var ingen parodi, alt var gjort med kjærlighet. Trommis Engebretsen sluttet i 2006, og ble erstattet av Johnny Hansen, som spilte i bandet frem til de ble oppløst i jula 2007.

Bastakis og Barsle fortsatte imidlertid å spille rockabilly, da de startet bandet Hepcats. På tampen av året skiftet de navn til Handsome Janis and His Skranglers. Med en stående trommeslager ved navn Johnny Rehab er de stolte bærere av den autentiske rockabillytradisjonen på Øvre Romerike.

Medlemmer

Bjørn Asle Nordli Ståbass
Janis Bastakis Gitar
Johnny Halvorsen Trommer
Johnny Hansen Trommer (2006 - 2007)
Lars Engebretsen Trommer (2001 - 2006)
Roy Botten Vokal, gitar, låtskriver, produsent
Rune Svendsen Trommer