Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Go-Go Gorilla

Dannet: 1990
Splittet: 1993
Fra: Oslo

Rockeband fra Oslo dannet i 1990 med Alex Rosén (Jon Alexander Rosén) på vokal, Werner Fuzzbulder (Tom Dyring) på gitar, B. Slask (Asle Dahl) på trommer, Arne Fuzzbulder/Toni Lupo (Geir Emanuelsen) på bass, Roger Buvik (munnspill) og Jakob Hemre (gitarist). Bandet scenedebuterte med fire låter på De Dunkle Drifters Aften på Rockefeller i Oslo i 1991. Sonets Terje Engen var i salen, og dermed var mye gjort. Buvik og Hemre var på dette tidspunktet.. Les mer..

Rockeband fra Oslo dannet i 1990 med Alex Rosén (Jon Alexander Rosén) på vokal, Werner Fuzzbulder (Tom Dyring) på gitar, B. Slask (Asle Dahl) på trommer, Arne Fuzzbulder/Toni Lupo (Geir Emanuelsen) på bass, Roger Buvik (munnspill) og Jakob Hemre (gitarist).

Bandet scenedebuterte med fire låter på De Dunkle Drifters Aften på Rockefeller i Oslo i 1991. Sonets Terje Engen var i salen, og dermed var mye gjort. Buvik og Hemre var på dette tidspunktet ute, og det var som kvartett bandet fremsto i pressen. Så ble Rosén headhuntet av NRKs U-redaksjon, hvor han endte opp som stuntjournalist. Go-Go Gorilla og deres kommende single fikk slik et eventyrlig utgangspunkt. Rosén sjokkerte og begeistret på skjermen, og pressen kastet seg på. Låten «Mother Porno» ble en stor hit, og singlen solgte i 20 000 eks. Singleslippet var til og med på Dagsrevyen – hypen var total. Dette gjorde seg utslag på to måter (foruten det formidable singlesalget): på den ene siden spilte Go-Go Gorilla for fulle hus landet over i et års tid, på den andre siden mistet de kredibilitet i rockemiljøer. Da albumet Stuck ble sluppet i 1992 hadde allerede tingene roet seg noe, og utover i 1992 og 1993 ble det viktig for bandet å fremstå som et velspillende og troverdig rockeband. I etterkant av plateinnspillingen ga Dahl seg, og ny trommis ble Palle Krüger. Dahl ble med i en nyutgave av Norske Gutter.

Bandet ble oppløst i løpet av 1993 og Rosén ble vokalist i bandet The Highrollers, en videreføring av Arne Thelins The Lust-O-Rama. Bandet ga ut albumet Good Morning Little Schoolgirl (Sonet, 1995) til jevnt over anerkjennende nikk fra anmelderne. Krüger ble i 1993 med i Radionettes, og er også kjent som batterist i tribute-bandet The Young Neils. Emanuelsen har vært med i bl.a. Beat Tornados og Dixie Ramblers.

I 1999 debuterte Alex Rosén som soloartist med discoalbumet In Person med eget stoff kombinert med coverlåter av diverse artister, bl.a. Frank Zappas «Bobby Brown» som også ble sluppet som singel. Året etter var han del av Tom Lund Band sammen med bl.a. Thomas Seltzer og Knut Schreiner fra Turboneger, et «band» som ga ut en eneste single – fotballsangen «Europas juvel» (Patron, 2000). Et nytt fremstøt på platemarkedet kom i form av Alex Rosén & The Young Dudes og albumet Prewave, i 2004 – rockete popmusikk der Geir Emanuelsen var med på bass.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Alex Rosén Vokal
Anders Odden Gjesteartist på konserter (1992)
Asle Dal Trommer
Geir Emanuelsen Bass
Jakob Hemre Gitar
Palle Krüger Trommer
Roger Buvik Munnspill
Tom Dyring Gitar

Utgivelser (album)

Go-Go Gorilla
Stuck
1992

Medvirker på

Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1990 - 1993
1998