Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Gluecifer

Dannet: 1994
Splittet: 28. oktober 2005
Fra: Oslo

Rockeband fra Oslo som startet opp på høstparten i 1994. I utgangspunktet skulle de være et slags hyllestband til det amerikanske pønkbandet Misfits, men etter kort tid begynte de å spille egne låter. De nådde svært langt med det, de fikk til og med fotfeste på det vanskeligste av alle vanskelige platemarkeder for nordmenn, Sverige. Gluecifer var alltid et pseudonymband. I begynnelsen besto de av Biff Malibu (Fridtjof Jacobsen, sang), Capt. Poon (Arne Christian Skagen,.. Les mer..

Rockeband fra Oslo som startet opp på høstparten i 1994. I utgangspunktet skulle de være et slags hyllestband til det amerikanske pønkbandet Misfits, men etter kort tid begynte de å spille egne låter. De nådde svært langt med det, de fikk til og med fotfeste på det vanskeligste av alle vanskelige platemarkeder for nordmenn, Sverige.

Gluecifer var alltid et pseudonymband. I begynnelsen besto de av Biff Malibu (Fridtjof Jacobsen, sang), Capt. Poon (Arne Christian Skagen, gitar), Kåre Pedersen fra Euroboys (Kåre & The Cavemen) (gitar), Glueros Dunking (Anders Møller, trommer) og Jon Average (Jon Hernes, bass). Sinduru Khan (Sindre Wexelsen Goksøyr) fra Piledriver overtok etter Pedersen i 1995. Malibu, Dunking og Average kom fra The O-men, mens Capt. Poon hadde vært i Angst.

Bandet spilte inn sin første plate i 1995, en singel med titlene «God’s Chosen Dealer»/«1994»/«Monoman», utgitt på indieselskapet Hit Me!.

Bandets debutalbum kom året etter på samme selskap. På det tidspunkt hadde Khans plass blitt tatt av Raldo Useless (Rolf Yngve Uggen) Useless hadde tidligere vært i blant annet Turboneger, Lust-O-Rama og Astroburger.

Gluecifer fikk etter hvert kontrakt med det nystartede svenske selskapet White Jazz, og dro kjapt på seg et rykte i Skandinavia som en av de ledende stonergruppene. De turnerte mye i Europa, ofte sammen med selskapskollegaene The Hellacopters, og berømmelsen bredte seg til stadig nye markeder. De spilte også inn et 10-tommers splittalbum med The Hellacopters, med tittelen Respect The Rock.

Turnévirksomheten var imidlertid ikke helt uten problemer. Trommeslageren hadde begynt som perkusjonist i Euroboys/Kåre & The Cavemen, og fikk etter hvert så mye å gjøre der at han måtte slutte i Gluecifer i 1997. Hans plass ble overtatt av Danny Young. Siden ble det nye plater og lange og omfattende turneer. Gluecifers første USA-turné fant sted i 1999, og de besøkte USA igjen både i 2000 og 2002. Musikken forandret seg litt i årenes løp og ble noe mer sofistikert. Men Gluecifer var fremdeles blant de tøffeste av de tøffe.

I 2000 overtok Stu Manx (Stig Atle Amundsen) bassplassen i bandet, han hadde tidligere vært i blant annet The Yum Yums og The Tip Toppers. Samme år kom Gluecifers siste album for White Jazz. Deretter fikk de kontrakt med Epic i Norge, S.P.V. i Europa, mens de benyttet seg av forskjellige selskaper for henholdsvis Japan og USA. Bandet kan oppleves på DVD-en Royally Stuffed som kom i 2004.

I 2005 laget bandet soundtracket til den norske filmen Izzat. Låten het «Desolate City», og ble også utgitt som singel.

Sommeren 2005 offentliggjorde bandet at det skulle oppløses. Vokalist Biff Malibu og gitarist Raldo Useless var motiverte til å fortsette.

En 11 år lang karriere ble avsluttet med avslutningskonserter både i Tyskland, Spania og Norge. Den aller siste konserten ble holdt 28. oktober 2005 i New York.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Møller Trommer ( - 1997)
Arne Skagen Gitar
Danny Young Slagverk (1997 - )
Fridtjof Jacobsen Vokal
Jon Hernes Bass
Kåre Joao Pedersen Gitar ( - 1995)
Rolf Yngve Uggen Gitar (1996 - )
Sindre Wexelsen Goksøyr Gitar (1995 - 1996)
Stig Amundsen Bass (2000 - )

Medvirker på

Diverse artister
Det beste til meg og mine venner: en hyllest til Joachim Nielsen
2005
Diverse artister
Musikken fra Izzat
2005