Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Gjermund Larsen

Født: 29. juli 1981
Fra: Verdal / Oslo

Norsk folkemusiker (fiolinist). Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen for fele på Landskappleiken i 2002. I 2005 fekk han kongepokalen som beste felespiller. Samtidig tok han utdannelse ved Ole Bull-akademiet på Voss, samt folkemusikk-linja ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han spilte også sammen med folkemusikkbandet Majorstuen, og vant Spellemannprisen med dem i 2003. Gjermund Larsen er ofte benyttet som solist for kor og orkestre, og har komponert en rekke bestilingsverk for norske festivaler. Han musiserer også.. Les mer..

Norsk folkemusiker (fiolinist). Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen for fele på Landskappleiken i 2002. I 2005 fekk han kongepokalen som beste felespiller. Samtidig tok han utdannelse ved Ole Bull-akademiet på Voss, samt folkemusikk-linja ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han spilte også sammen med folkemusikkbandet Majorstuen, og vant Spellemannprisen med dem i 2003.

Gjermund Larsen er ofte benyttet som solist for kor og orkestre, og har komponert en rekke bestilingsverk for norske festivaler. Han musiserer også i Christian Wallumrød Ensemble, og har spilt med bl.a. Frode Haltli, Hemsing-søstrene og broren Einar Olav, samt det norsk-finske Frigg. Det tette samarbeidet med Trondheimsolistene har bl.a. resultert i en Grammy-nominasjon for albumet In Folk Style (2010). Han har dessuten medvirket på prosjekter med bl.a. Odd Nordstoga, Maj Britt Andersen, Moddi og Reidar Larsen.

I 2006 startet han Gjermund Larsen trio med Andreas Utnem (trøorgel) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Albumet Ankomst vant Spellemannprisen 2008 i klassen for Folkemusikk/gammaldans, og trioen fulgte opp med det godt mottatte Aurum i 2010. Larsen har vært nominert til Spellemannprisen ytterligere tre ganger, både som folkemusiker, populærkomponist og samtidskomponist. I tillegg ble det også en nominasjon for barneplaten Går i fjøs med Bom Basker i 2009.

For soloalbumet Trønderbarokk fikk han Spellemannprisen 2014 i klassen for Folkemusikk/tradisjonsmusikk.

Medlem i

Gjermund Larsen Trio Fele
Majorstuen Fele og cello