Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Gjennomslag

Dannet: 1980
Splittet: 1982
Fra: Bergen

Bergensband startet i 1980 av Svein Hovland (gitar, sang) og Øyvind Larsen (trommer), som begge hadde fortid i dansebandet Boss Band. De fikk med seg Trond Steinum (bass) fra Ragg (som seinere ble til Program 81). Gjennomslag hadde svært kort levetid – de to albumene bandet ga ut, kom begge i 1981. Trioen debuterte på Hulen i Bergen i mai 1980, og fikk gjennomslag som et direkte og seriøst, velspillende rockeband med røtter i.. Les mer..

Bergensband startet i 1980 av Svein Hovland (gitar, sang) og Øyvind Larsen (trommer), som begge hadde fortid i dansebandet Boss Band. De fikk med seg Trond Steinum (bass) fra Ragg (som seinere ble til Program 81).

Gjennomslag hadde svært kort levetid – de to albumene bandet ga ut, kom begge i 1981. Trioen debuterte på Hulen i Bergen i mai 1980, og fikk gjennomslag som et direkte og seriøst, velspillende rockeband med røtter i pønken og tekster med politisk og samfunnsanalytisk innhold. Alt ble fremført på bergensk, og med et sound som fikk flere anmeldere til å trekke paralleller til The Jam.

Bandet fikk ikke napp hos plateselskapene i forkant av debuten, og valgte å gi ut Klare linjer på egen label, men umiddelbart etter var EMI på banen og tilbød kontrakt. Begge albumene ble produsert av Sverre E. Henriksen (Nøkken).

Gjennomslag utvidet til kvartett etter andre­albumet, ved at Leiv Tungesvik kom med som ekstra gitarist. Musikalske uoverensstemmelser førte imidlertid til at bandet ble oppløst et stykke ut i 1982. På begynnelsen av 90-tallet gjorde bandet en del «gjenforeningskonserter».

Svein Hovland startet i 1982 bandet Blind Date. Trond Steinum ble medlem av Lumbago. Gjennomslag er representert på samleplatene Blodige strenger (1981), Sinnsvakt bra! – det beste fra Bergen (1996) og Alltid no’ godt fra Bergen (1997).

Utgivelser (album)

Gjennomslag
Dyr i drift
1981
Gjennomslag
Klare linjer
1980