Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Gjør endringer

Geir Børresen

Født: 16. november 1942
Fra: Oslo

Skuespiller og vokalist, f. 16.11.1942. Kjent for sin innsats i Barne-TV – først og fremst som onkel i Lekestue, som Labbetuss på fanget til Halvdan Sivertsen, og som Max Mekker i Sesam Stasjon. Børresens største platesuksess er I Smurfeland, som satte salgsrekord i Norge høsten 1978 med nesten 250 000 solgte eksemplarer. Det begynte våren 1978, da den unge skuespilleren ble kontaktet av det nystartede plateselskapet deciBel. De hadde planer om å lage en norsk versjon av den.. Les mer..

Skuespiller og vokalist, f. 16.11.1942. Kjent for sin innsats i Barne-TV – først og fremst som onkel i Lekestue, som Labbetuss på fanget til Halvdan Sivertsen, og som Max Mekker i Sesam Stasjon.

Børresens største platesuksess er I Smurfeland, som satte salgsrekord i Norge høsten 1978 med nesten 250 000 solgte eksemplarer. Det begynte våren 1978, da den unge skuespilleren ble kontaktet av det nystartede plateselskapet deciBel. De hadde planer om å lage en norsk versjon av den nederlandske suksessen Schtroumpfs, laget av artisten Vader Abraham. Børresen slo til, og resultatet ble en av de største norske platesuksesser gjennom tidene.

Det ble tre plater med Smurfene før markedet var mettet. Samlet salg for de tre platene var 380 000. Børresen forsøkte seg deretter med rockefiguren Eddi.

I tillegg til de nevnte platene, har Børresen deltatt på en rekke andre utgivelser, blant annet Lekestue og Sesam Stasjon. Parallelt med oppgavene i Barne-TV og plateutgivelsene, har Børresen vært en meget aktiv skuespiller i både film- og teatersammenheng.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Geir og Vibeke