Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Frøya

Også kjent som: Frøydis Skinnarland

03.10.1973 - Frøydis Helen Jønnevald Dale Skinnarland, vokalist innen danseband/country-genren, f. 03.10.1973, fra Melum i Skien. Frøya var tobarnsmor og jobbet i en barnehage da hun platedebuterte med å gi ut engelskspråklige Summersun (2007) i eget navn. Tidligere hadde hun sunget i duoen B'n'F. På tampen av 2008 kom albumet som skulle gi henne et gjennombrudd og et kallenavn: Jenta fra landet. Det ble en storselger året etter, med 6. plass og 11 uker på VG-lista, og etablerte Frøya som.. Les mer..

03.10.1973 - Frøydis Helen Jønnevald Dale Skinnarland, vokalist innen danseband/country-genren, f. 03.10.1973, fra Melum i Skien. Frøya var tobarnsmor og jobbet i en barnehage da hun platedebuterte med å gi ut engelskspråklige Summersun (2007) i eget navn. Tidligere hadde hun sunget i duoen B'n'F. På tampen av 2008 kom albumet som skulle gi henne et gjennombrudd og et kallenavn: Jenta fra landet. Det ble en storselger året etter, med 6. plass og 11 uker på VG-lista, og etablerte Frøya som bygdejenta som sang om de enkle ting. Også på oppfølgeren My American Dream sang hun både på norsk og engelsk. Den kom på tampen av 2009 og gikk til topps. «Jenta fra landet» sang kun på norsk på albumet Fri som fuglen (2010), som nådde 3. plass. Alle hennes suksessalbum er produsert av svenske Kent Liljefjäll for dansebandlabelen Mariann. Hennes faste backingband består av Jan-Fredrik Heier (keyboards), Dag Svartskuren (gitar), Rolf Øyvind Hæg (trommer) og Øyvind Helgedal Nilsen (bass). Alle er med i coverbandet Earplay fra Eiker, og de tre førstnevnte har spilt i Det Betales.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.