Gjør endringer

Frosk (Drammen)

Dannet: 1968
Splittet: 1972
Også kjent som: Jonas Fjeld Band + Jonas Fjeld Rock'n'Rolf Band
Fra: Drammen

Drammensbandet Frosk er mest kjent for å være forløperen til Jonas Fjeld Rock’n’Rolf Band, som la grunnlaget for karrieren til både Jonas Fjeld (aka Terje Jensen) og Herodes Falsk. Frosk startet opp i 1968, og konsentrerte seg etter hvert om datidens progressive rock. Herodes Falsk het på denne tiden Kim Hansen, og møtte gitaristen Terje Jensen på en ungdomsklubb i Drammen i oktober 1969. Hansen ble manager for Frosk, som ellers besto av Bent Bredesen (gitar), Olaf.. Les mer..

Drammensbandet Frosk er mest kjent for å være forløperen til Jonas Fjeld Rock’n’Rolf Band, som la grunnlaget for karrieren til både Jonas Fjeld (aka Terje Jensen) og Herodes Falsk. Frosk startet opp i 1968, og konsentrerte seg etter hvert om datidens progressive rock.

Herodes Falsk het på denne tiden Kim Hansen, og møtte gitaristen Terje Jensen på en ungdomsklubb i Drammen i oktober 1969. Hansen ble manager for Frosk, som ellers besto av Bent Bredesen (gitar), Olaf Hjellum (vokal), Øyvind Kristensen (bass) og Tom Knutsen (trommer). Frosk spilte en hel del jobber, blant annet på Club 7. De opptrådte også på St Hanshaugfestivalen i 1971, men oppnådde aldri den helt store suksessen.

Bent Bredesen trakk seg etter hvert ut, slik at Erik Kristensen kom inn som ny gitarist. I september 1972 skiftet Frosk navn til Jonas Fjeld Rock'n'Rolf Band, og gikk for første gang på scenen med Herodes Falsk som ellevilt midtpunkt. Showet ble overraskende en suksess, og førte snart til en platekontrakt med norske Phonogram. Resten av denne historien finner du i vår artikkel om Jonas Fjeld Band,

Medlemmer

Bent Bredesen Gitar
Erik Kristensen Gitar
Jonas Fjeld Gitar, fløyte
Olaf Hjellum Vokal
Tom Knutsen Trommer
Øyvind Kristensen Bass